Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Alulux: ‘Rolluiken weren inbrekers’
Rolluiken kunnen belangrijk zijn om inbrekers te weren.

Alulux: ‘Rolluiken weren inbrekers’

“De politie waarschuwt voor inbraken in de zomerperiode”, aldus de NOS. Mensen mogen en gaan weer steeds vaker op pad en laten hun huis dan onbewoond achter. Dat biedt kansen aan inbrekers. In Nederland stijgt het aantal inbraken tijdens de zomerperiode gemiddeld met vijf procent, op sommige plekken zelfs tussen de 25 en 30%. Zorgen dat het huis goed achterblijft is dus een must. Alulux wil daar met zijn rolluiken een steentje aan bijdragen. 

Sleutel tot succes

Veiligheid wordt door de meeste mensen als een van de belangrijkste factoren in het dagelijks leven gezien. Wanneer aan tien personen de vraag wordt gesteld waarvoor een rolluik dient, zullen waarschijnlijk de meeste hetzelfde antwoord geven: beveiliging. Het is bekend dat huizen met inbraakvertragende voorzieningen, zoals rolluiken, door inbrekers al snel worden overgeslagen, omdat de drempel om tot een succesvolle inbraak te komen een stuk hoger ligt. 

Rolluiken zijn multifunctioneel: de zon weren, isoleren, verduisteren, de privacy verhogen enzovoorts.

Het juiste materiaal

Betekent dit dan dat alle rolluiken inbraakwerend zijn? Nee, zeker niet. Hoewel een kunststof rolluik inbrekers afschrikt, is het niet moeilijk om het te forceren. Alulux adviseert daarom om voor een hoogwaardig aluminium rolluik in combinatie met elektrische bediening te kiezen. Het sterke aluminium en de blokkerende functie van de elektrische rem maken forceren nagenoeg onmogelijk. Hierdoor wordt het voor inbrekers lastig om de woning binnen te dringen. 

Voor ieder raam een oplossing

Woningen met rolluiken schrikken inbrekers af. Naast de beveiligende functie heeft een rolluik ook een isolerende functie, zowel in de zomer- als de wintermaanden. Bovendien zijn rolluiken duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Alulux rolluiken zijn verkrijgbaar in verschillende types, modellen en kleuren. Zo kunnen gebruikers zichzelf en hun huis beschermen. Meer informatie over Alulux rolluiken op www.aluluxrolluiken.nl.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details