Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Alukon Zonwering: een logische keuze voor de vakhandel

Alukon Zonwering: een logische keuze voor de vakhandel

Met het vernieuwde screenprogramma en de nieuwe buitenjaloezie mag Alukon uit Konradsreuth met recht worden gezien als specialist in zonwering. Bekend van het sterke programma rolluiken en roldeuren, verovert het Duitse kwaliteitsmerk nu ook de harten van zonwerend Nederland.

“Dat niet alle screens en buitenjaloezieën op elkaar lijken, wordt bewezen door de slimme techniek en de oogstrelende optiek van onze producten”, zegt Hans Becks, salesmanager Benelux voor Alukon. Hij spreekt over het verschil dat Alukon graag maakt in een markt die volop in beweging is. 

Grote screenoppervlakken met een comfortabele montage
Met de introductie van het vernieuwde Zip Tex systeem heeft Alukon een meer dan volwassen ritsscreen in de markt gezet. Hans Becks zet de sterke punten op een rijtje. “De nieuwe, tweedelige geleider heeft een mooie, smalle optiek. Montage is eenvoudig dankzij de tweedeling en ook het onderhoud van het systeem of het wisselen van het doek in geval van serviceverlening gaan heel gemakkelijk. Het systeem is uitermate stabiel en daarom levert Alukon de Zip Tex tot maar liefst 18 m2. Wie nog groter wil gaan, kan kiezen voor een gekoppelde uitvoering van de Zip Tex.” 

De constructie van de Zip Tex sluit zo goed af, dat de screens van dit type ook als insectenwering gebruikt kunnen worden. “Voor opbouw op de muur biedt Alukon drie geëxtrudeerde kasten in rechte, schuine en ronde uitvoering, in diverse afmetingen en in een RAL kleur naar keuze. 

Wie graag een inbouwkast heeft, kan eveneens op zijn wenken worden bediend. “De expertise van Alukon op het gebied van het inbouwen van systemen komt voort uit de ontwikkelingen op rolluikgebied”, legt Becks uit. “Alukon heeft veel aandacht besteed aan een naadloze integratie in- of aan de gevel en dat zie je vertaald in de Zip Tex. Een andere mooie eigenschap van deze screen is dat de onderlijst in opgetrokken toestand vrijwel in zijn geheel in de kast verdwijnt. Dat maakt de Zip Tex heel geschikt voor situaties met naar buiten draaiende ramen, waar slechts beperkte ruimte boven de raamvleugels beschikbaar is.” 

Alukon Zonwering
Het Zip Tex systeem is uitermate stabiel en wordt door Alukon derhalve tot 18 m2 geleverd. 

Gemak dient de mens
Ook de nieuwe Raff-E buitenjaloezie is door Alukon met de focus op gemak ontwikkeld. “Of het nu gaat om het inmeten, het monteren of het verlenen van service, Alukon had als ontwerpeis gesteld dat dit net zo gemakkelijk moest gaan als bij rolluiken”, aldus Becks. De Raff-E wordt kant-en-klaar in één doos geleverd, als werkend systeem in een omkasting, met twee geleiders erbij. Op locatie hoeft de monteur niet meer te doen dan de omkasting met de pootjes van de zijkap op de geleiders te steken. “Eenmaal gemonteerd aan de gevel – exact hetzelfde als je een rolluik monteert – is het een kwestie van aansluiten en in gebruik nemen”, legt Becks uit. 

Dankzij een servicedeksel dat geopend kan worden door twee schroeven los te draaien, biedt de Raff-E een snelle en comfortabele toegang tot het binnenwerk. “Servicewerkzaamheden worden hiermee vergemakkelijkt”, constateert Becks. “Handig als er grote maten in het spel zijn. Bedenk dat de Raff-E tot wel 400 cm breed en 450 cm hoog kan worden geleverd. Dan is het prettig om te weten dat montage en service soepel verlopen.” Alukon hoopt met het montage- en onderhoudsgemak juist die monteurs tegemoet te komen die vooral ervaring hebben met het plaatsen van rolluiken en screens. “Het maakt Alukon zonwering de logische keuze voor de vakhandel”, aldus Becks.     

Alukon Zonwering
In de nieuwe generatie van de Zip Tex van Alukon zijn een aantal technische vernieuwingen doorgevoerd: de tweedelige zijgeleider van de Zip Tex heeft een smaller aanzien en er kan eventueel een pleisterlaag tegenaan worden gezet. Demontage voor onderhoud blijft in alle gevallen mogelijk. 


Alukon KG
Verkoopkantoor BeNeLux:
Münchberger Straße 31
D-95176 Konradsreuth
E: [email protected]
W: www.alukon.com

Contactpersoon:
Hans Becks
M: +31 612583800
E: [email protected]

Tekst: Jan Mol    Beeld: Alukon
Uitgelichte afbeelding: 
De Raff-E kan tot wel 400 cm breed en 450 cm hoog worden geleverd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details