Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Accumotoren voor zonwering en rolluiken
De motoren van BREL zijn ‘connected’ , worden geleverd in bi-directionele uitvoering en kunnen worden gekoppeld aan onze BREL Home App, Alexa, Google Home en Siri.”

Accumotoren voor zonwering en rolluiken

Gekeken naar de vraag vanuit de markt naar accumotoren voor buitenzonwering en rolluiken, is de conclusie dat deze manier van aandrijving inmiddels volledig geaccepteerd is door de zonweringprofessional en actief in de showroom wordt gepromoot. 

“Wij stonden aan de basis van de introductie van de accumotor met zonnepaneel”, zegt Erik Budding van BREL Motors Nederland BV. “Terwijl de grote merken nog niet toe waren aan de introductie van de volledig snoerloze motoren, hebben wij de weg geplaveid voor dit nieuwe fenomeen.” In een gesprek met Erik Budding en Reinoud Arts wordt uit de doeken gedaan hoe dit traject is verlopen, wat de actuele stand van zaken is en waar BREL Motors Nederland BV naar toe wil. 

In den beginne…

“Voor BREL is de wens om accumotoren voor buitenzonwering en rolluiken in de markt te zetten, voortgekomen uit het succes dat we hadden – en hebben – met onze accumotoren voor binnenzonwering”, opent Budding het gesprek. “Wij zijn jaren geleden in de markt voor binnenzonwering gestapt met de bedoeling om onderscheidend te zijn als het gaat om inbouw-, gebruiks- en bedieningscomfort. Natuurlijk was dat een zoektocht waarbij vanaf dag één voortschrijdend inzicht heeft gezorgd voor een eindproduct dat precies voldoet aan de wensen van zowel de installateur als de eindgebruiker. De lessen die we hebben geleerd zijn voor ons van onschatbare waarde geweest in de ontwikkeling van onze motoren voor buitentoepassing.” 

“Je hoort vaak in de markt dat onze motoren ‘maar uit China’ komen”, haakt Arts in. “Dat klopt, maar dat geldt voor bijna alle in massa geproduceerde elektronica. Wat veel belangrijker is, is dat wij onze kennis op het gebied van accumotoren voor binnenzonwering hebben ingezet in de ontwikkeling van de accumotoren voor buiten. Daar zit wel degelijk een stuk ‘brains’ van BREL in. Dat maakt ook dat we het hebben aangedurfd om onze accumotoren voor screens en rolluiken te leveren met een zonnepaneel. Laten we eerlijk zijn, dat is de ultieme toegevoegde waarde voor dit product. Verder zijn deze motoren ‘connected’, worden ze geleverd in bi-directionele uitvoering en kunnen ze worden gekoppeld aan onze BREL Home App, Alexa, Google Home en Siri.” 

Vrijheid in montage en gebruik

De accumotoren met zonnepaneel bieden vrijheid, zowel aan de monteurs als de eindgebruikers. Volgens Budding is de combinatie van accumotor met zonnepaneel de nieuwe norm aan het worden. “Er is geen weg terug. Wanneer je eenmaal gewend bent om 100% snoerloos te werken, dan is er geen reden om nog terug te grijpen naar het oude. Uiteraard bestaat een heel groot deel van onze leveringen nog steeds uit traditioneel bekabelde motoren, maar ik hoef maar naar de cijfers te kijken om te zien dat de accumotor met zonnepaneel de race aan het winnen is. Zie het als een evolutie die er gewoon aan zat te komen. Werken met accumotoren voorkomt boren, hak- en breekwerk, lelijke bekabeling en biedt perspectieven om sneller en efficiënter te monteren. De eindgebruiker heeft daarna een zonweringproduct of rolluik dat esthetisch beter is. Iedereen wint.” 

Kennis en ervaring moeten zorgen voor een blijvende voorsprong

Lange tijd is BREL het enige merk geweest dat actief marketing bedreef voor accumotoren met zonnepanelen, constateert Arts. Het bedrijf was toen de enige aanbieder op dit niveau. Inmiddels heeft BREL geen monopoliepositie meer, maar Arts is reageert nuchter op het feit dat er nu meerdere aanbieders op de markt zijn. “Dat is voor ons geen probleem. Het voordeel is dat we niet alleen staan in het bekend maken van dit fantastische product. De consument is er klaar voor en mag rustig bestookt worden met reclame uit meerdere richtingen.” 

“Wat wel fijn is, is dat een aantal fabrikanten actief voor BREL heeft gekozen en onze accumotoren in geassembleerde producten aanbiedt”, vervolgt Arts. “Daarmee hebben we een ferme basis gelegd. De voorsprong die we hebben opgebouwd, consolideren we door te blijven innoveren. Zoals gezegd, een deel van de technologie komt uit onze koker en we zitten niet stil. Zo zijn we nu bezig met het ontwikkelen van een 40 Nm accumotor, met de accu geïntegreerd in de motorbuis, net zoals bij onze andere accumotoren. Onze kennis en ervaring zijn wat mij betreft de doorslaggevende factor om in een markt die zich aan het uitbreiden is aan de bal te blijven en onze voorsprong te behouden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details