Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Zonwering branchedag. Iedereen? Iedereen!
Aanmelden voor de Branchedag kan op Zonweringbranchedag.nl.

Zonwering branchedag. Iedereen? Iedereen!

“De Zonwering Branchedag op maandag 1 november is voor álle zonweringspecialisten”, benadrukt branchemanager Jeroen de Roos van Romazo. “Om deel te nemen hoeft een zonweringspecialist niet bij Romazo Professionals te zijn aangesloten.” Het uitgebreide en gevarieerde programma is zowel informatief als onderhoudend en biedt voor elk wat wils.

Voorheen was het niet de Zonwering Branchedag, maar de Romazo Branchedag. Die was de laatste jaren al open voor iedereen, maar zowel bij Jeroen de Roos als bij het bestuur van Romazo Professionals droeg de naam Romazo Branchedag teveel de suggestie in zich dat het een intern feestje was. “Met de nieuwe naam willen we nog nadrukkelijker uitdragen dat de Branchedag voor álle zonweringspecialisten is en niet alleen voor de leden van Romazo Professionals”, zegt Eddy Hillebrand, eigenaar van Ambiance Zonwering Goes en voorzitter van Romazo Professionals. “Als zonweringspecialisten van Nederland hebben we tenslotte allemaal dezelfde belangen, dezelfde perspectieven en dezelfde uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd.” 

De Branchedag van 2017 was in Spant! in Bussum. (Beeld: Thijs Pubben.)

De bakermat van sportsucces

Wat de organisatie van de Zonwering Branchedag siert, is dat ze steeds weer een uitdagende plek weten te vinden én een aantrekkelijk programma weten samen te stellen. Deze keer is Sportcentrum Papendal de plaats van handeling. Foyers 1 en 2 om precies te zijn. Papendal is de bakermat van heel wat Nederlandse sportsuccessen, in het recente verleden nog op de Olympische en Paralympische Spelen in Tokyo. Papendal staat voor hard werken, voor teamwork, voor commitment, voor inventiviteit en voor (sport)innovatie, allemaal aspecten die ook de zonweringsector verder zouden moeten kunnen brengen. 

Stille hoop

Het mag dan niet het doel zijn, stilletjes hopen De Roos en Hillebrand natuurlijk dat meer zonweringspecialisten zich geroepen voelen om lid te worden van Romazo. “Maar we gaan geen wervingscampagne voeren en willen zeker niet dat mensen die geen lid zijn zich ongemakkelijk voelen”, zeggen ze in koor. 

Maar ‘samen sterk’ is wel belangrijk, ook in de zonweringwereld. De opwarming van de aarde en het energievraagstuk zorgen voor enorme uitdagingen. De gebouwde omgeving moet nadrukkelijk bijdragen aan de oplossing, getuige een maatregel als BENG en de norm NTA 8800 om de energieprestatie van gebouwen te bepalen. Zonwering kan en moet daar een belangrijke rol in spelen, maar de sector moet die rol dan wel actief opeisen. Een sterke lobby door een sterke branchevereniging helpt daarbij, in ieders voordeel. 

Net als kennis overigens. Bij nieuwbouw wordt tegenwoordig bijna altijd zonwering toegepast. Om goed te kunnen adviseren, is kennis nodig. Daarom organiseert Romazo bijscholingen over Smart Solar Shading. Een cursus die opleidt tot adviseur is inmiddels gelanceerd, een expert-cursus start dit najaar. Cursisten leren de ins and outs van Smart Solar Shading; in de expert-cursus leren ze met behulp van een computerprogramma ook de noodzakelijke berekeningen te maken. 

Victor Mids tijdens de Branchedag van 2017. (Beeld: André Loch.)

Aantrekkelijk programma

Bezoekers zijn de 1ste november vanaf half twee welkom op Papendal en worden ontvangen met een kopje koffie. Om twee uur barst het vervolgens los: 

• 14.00 – Buzz master leidt een paneldiscussie en een discussie met en in de zaal met steeds peilingen van meningen en standpunten. 

• 14.45 – Francesco Wessels, teamleider High Performance Team van NOC*NSF, de coach van de coaches van Olympische sporters in Tokyo, legt de verbinding tussen ambities een prestaties in de topsport en in het bedrijfsleven. 

• 15.20 – Paul Moers, hoort tot de meest prominente retail- en marketingdeskundigen van Nederland. Hij is regelmatig op radio en tv of in de gedrukte media. Tevens begeleidt hij bedrijven bij het bepalen van hun bedrijfs- en merkenstrategie. 

• 16.00 – Pauze

• 16.45 – Uitreiking van de prijs voor de Zonvakker van het Jaar. 

• 17.15 – Luchtige afsluiting van het middagprogramma, want de boog kan niet altijd gespannen staan. 

De dag wordt afgesloten met een borrel en walking dinner, met alle gelegenheid om te netwerken, te ontmoeten, ideeën en ervaringen uit te wisselen enzovoorts. 

Fabrikanten en leveranciers

Tijdens de hele middag is het mogelijk om tussen de programmaonderdelen door kleine stands en presentaties van diverse fabrikanten en leveranciers te bezoeken. De zonweringfabrikanten en -leveranciers hebben sowieso een belangrijke rol bij de Zonwering Branchedag, omdat ze een belangrijke rol spelen bij het uitnodigen van de zonwering­specialisten van Nederland. “Alle leden van RoFaLe – de organisatie van zonweringfabrikanten en leveranciers – hebben hun klanten een uitnodigingsmail voor de Zonwering Branchedag gestuurd”, licht Jeroen de Roos toe. “Dan zijn we er zeker van dat we zoveel mogelijk zonweringspecialisten bereiken, in de hoop dat zij zich in grote getalen inschrijven. In de mail – hopelijk hebben de lezers van Z&R hem al ontvangen – een link naar website waar men zich kan inschrijven voor de Branchedag.” 

Schrijf u in!

De Zonwering Branchedag is een ‘must’ voor iedere zonweringspecialist. Heeft u, om welke reden dan ook, nog geen uitnodigingsmail ontvangen, schrijf u dan in op de website: zonweringbranchedag.nl

Let op! Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht!  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details