Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Winsol: ‘Een horecaterras voor alle seizoenen’
Een SO! Terrasoverkapping in een horeca-omgeving.

Winsol: ‘Een horecaterras voor alle seizoenen’

Voor wie een café, restaurant of hotel uitbaat, staan de bezoekers op de eerste plaats, weet Xavier Costenoble, CEO van Winsol. “Met een SO! terrasoverkapping van Winsol zorg je ervoor dat gasten het ganse jaar door, ongeacht de weersomstandigheden, van jouw terras kunnen genieten. Dankzij een slimme combinatie van een lamellendak of vast dak en sfeerwanden zijn ze namelijk te allen tijde beschut tegen koude, regen en wind.” 

Winddichte en isolerende Climate-lamellen

Winsol heeft eerder dit jaar het aantal daktypes voor zijn terrasoverkappingen uitgebreid van een naar drie. Eén van de twee nieuwe opties zijn de winddichte en isolerende Climate-lamellen. Ze sluiten in gesloten toestand naadloos aan op de goot, wat zorgt voor een volledig winddichte afsluiting van de terrasoverkapping. Om het comfort nog meer te verhogen, zijn deze lamellen beschikbaar met ingebouwde geluidsisolatie. Zeer geschikt om het geluid van vallende regendruppels op de lamellen te dempen, zodat een normaal gesprek mogelijk blijft. Verder zijn deze lamellen volledig waterdicht dankzij een discreet geïntegreerde regenafvoer en een winddichte aansluiting op de regengoten. 

De horecaondernemer kan zelf de mate van schaduw of lichtinval onder het lamellendak bepalen door de aluminium lamellen handmatig te openen of te sluiten, aldus Costenoble. “Maar de bediening kan ook worden overgenomen door een automatische motor. In de Solar Tracker-app worden dan bepaalde criteria ingesteld op basis waarvan de motor de lamellen de positie van de zon laat volgen.” 

Vast houten dak voor extra gezelligheid

Ook nieuw in het Winsol-gamma is het SO! Cocoon vast dak. Dat bestaat uit twee lagen, te weten een houten plafond – uit in drie tinten verkrijgbaar populierenhout – aan de onderzijde en een isolerend paneel van 80 mm dik aan de bovenzijde. Tussen beide elementen zit er ruimte om de luchtcirculatie te bevorderen. Ook in dit daktype is een discreet geïntegreerde waterafvoer voorzien. Hij voorkomt, samen met het isolerend paneel, dat koude buitenlucht en water de terrasoverkapping via het dak kan binnendringen. “Zo zorgen we ervoor dat ook het SO! Cocoon dak volledig water- en luchtdicht is”, legt Costenoble uit. 

SO! Combi

Als er veel ruimte nodig is en een terrasoverkapping niet voldoende, dan kunnen verschillende modules met verschillende daken aan elkaar worden gekoppeld. Zo kunnen de Climate-lamellen naadloos worden gecombineerd met het SO! Cocoon vaste dak. “Met isolerende sfeerwanden, ledverlichting – waaronder de sterrenhemel – en een geluidsinstallatie kan een horecaoverkapping van Winsol verder worden aangekleed om klanten een topbeleving te bezorgen”, besluit Xavier Costenoble. “Graag nodigen we iedereen uit om tijdens Polyclose in januari volgend jaar onze outdoor-oplossingen te ontdekken op stand 1462.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details