Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Warema stelt op de BAU zijn noviteiten voor

Warema stelt op de BAU zijn noviteiten voor

Energie-efficiënte zonweringen en dienstverlening staan in het middelpunt

Als belangrijkste vakbeurs wereldwijd voor architectuur, materialen en systemen is de BAU dit jaar weer een centraal trefpunt voor de bouwsector. Warema, de europese marktleider voor intelligent geregelde zonweringsoplossingen, stelt op het beursterrein in München, van 17 tot 22 april 2023 in hal C2, stand 338, zijn highlights voor. In het middelpunt staan voor de full-service provider uiteenlopende producttoepassingen voor de energie-efficiënte zonwering en complete dienstverlening.

Moderne zonwering voldoet tegenwoordig aan de meest uiteenlopende wensen. Het beschermt tegen hitte en nieuwsgierige blikken, draagt bij aan de energie-efficiëntie en verhoogt het comfort en de veiligheid van de bewoners door de intelligente besturingssystemen. Reeds bij de planning – zowel in het kader van een modernisering of renovatie, of ook van een nieuwbouw – kan aan belangrijke stelschroeven worden gedraaid, bijv. om de daglichtregeling zo goed mogelijk te benutten, of om met intelligente bussystemen de gebouwen-automatisering te optimaliseren. De Warema beursstand op de BAU weerspiegelt deze grote variëteit aan toepassingsmogelijkheden met de themawerelden: Renoveren & Saneren, Veiligheid & Welzijn, Smart Building, Architectuur-oplossingen en Outdoor Living.

Ruimte voor renovatie en sanering

Als er zonweringsoplossingen als onderdeel van een moderniserings- of renovatieproject in bestaande gebouwen worden geïntegreerd, zorgen de schachtsystemen van Warema voor een hoge mate aan efficiëntie. Naast de schacht-buitenjaloezieën en schacht-systeem-rolluiken heeft Warema de productoplossingen voor inbouw achteraf in schachten en kappen uitgebreid met een flexibel inzetbare kozijn-screen. Omdat deze screen nagenoeg compleet vooraf is gefabriceerd, is een hoge systeemzekerheid gegarandeerd en wordt de montage, ook door de zelfdragende, insteekbare constructie eenvoudig en economisch.

Meer veiligheid met SecuKit

Bij stroomuitval moeten reddingswegen snel kunnen worden vrijgemaakt. Met SecuKit voor buitenjaloezieën is dat in slechts enkele seconden mogelijk. Door opheffen van de buitenjaloezieën wordt de eindrail op een vooraf vastgelegde hoogte zijdelings in de geleiderails vergrendeld, waardoor de vluchtweg naar buiten open is. Deze visueel onopvallende integratie in de gevel brengt eenvoudige en snelle veiligheid. Daarmee beschikken nu alle gevelproducten van Warema, rolluik, kozijn-screen en buitenjaloezie over dit veiligheidsaspect.

Slimme besturing zonder compromissen

Het intelligente besturingssysteem van zonweringsproducten levert een belangrijke bijdrage aan de energie-efficiëntie van gebouwen en zorgt voor een hoog gebruikerscomfort. Warema presenteert op de BAU met het nieuwe Omnexo systeem een zonweringsbesturing die vooral geschikt is voor toepassingen in middelgrote commerciële en functionele gebouwen, zoals kleuterscholen, scholen, kantoorgebouwen, ziekenhuizen of ook industriële gebouwen. Deze zonlichtautomaat functioneert via webtechnologie en kan met elk browsercompatibel apparaat in gebruik worden genomen en worden bediend. Een bijzonder highlight: Het bussysteem van bedrade actuatoren kan met draadloze WMS componenten worden gecombineerd, waardoor het bij de besturing mogelijk is van de voordelen van beide systemen gebruik te maken.

Een duidelijk design voor moderne architectuur

Voor het eerst op de beurs te zien: de nieuwe platte lamel Windra 80 WF van Warema. Het Windra zonweringssysteem werd speciaal voor veeleisende, aan de wind blootgestelde gevels ontwikkeld en is bestand tegen windsnelheden tot 90 km/h. Het systeem verbindt zo de elegante slankheid van de vlakke lamel met buitengewone stabiliteit – en zorgt voor flexibele daglichtsturing en betrouwbare hittebescherming, ook bij een hoge windbelasting.

Van ruimte buiten ontspannen genieten

Zonweringsoplossingen van Warema creëren aangename en beschermde ruimtes in de tuin, op het balkon of op het terras. Zowel met zonneschermoplossingen die met de nieuwe doekencollectie Spectrum frisse kleuren en inspirerende dessins bieden, als bijvoorbeeld met het daksysteem Lamaxa L50. Op de BAU zal Warema het L50 View met glazen overdekking presenteren. Meer zicht wordt ook geboden door het nieuwe VisioNeo View. Hiermee vult Warema zijn systeem met valbeveiligingen voor tot de grond reikende ramen op bovenverdiepingen met een filigrane balkonglasbalustrade aan. Met rechte lijnen, veel glas en een minimaal aantal staanders worden in nieuwe gebouwen of renovaties met een modern design duidelijke accenten gezet, zonder visueel storende puntglashouders of compromissen bij de balkonafwatering.

Klantgerichtheid als sleutel toucces


Vooral bij advies en service wordt snel het kaf van het koren gescheden. De full-service provider Warema wil zijn vakpartners uitgebreide ondersteuning bieden – met producten en know-how uit één hand. Zowel bij de ingebruikname als bij het optimaliseren van besturingssystemen, bij adviesgesprekken omtrent renovatie en modernisering, of bij veeleisende reparaties en de steeds belangrijker wordende eisen wat betreft reiniging. Met het oog op reiniging stelt Warema de productlijn ACLARIS voor: Met reinigingsconcentraten en twee verschillende apparaten kan een professionele reiniging van schermdoeken en buitenjaloezieën snel en betrouwbaar worden uitgevoerd. De klantgerichtheid van Warema overtuigt: De krant DIE WELT en ServiceValue onderzoeken sinds vele jaren systematisch de service-kwaliteit van Duitse bedrijven vanuit het oogpunt van de klant. Warema verkreeg in deze klantenranking niet alleen de award als “Service Champion” in goud, maar werd door de klanten ook als winnaar bij de categorie “Zonnescherm-/jaloeziefabrikanten” gekozen.

Warema op de BAU: hal C2, stand 338

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details