Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Warema: ‘Ons nieuwe schachtsysteem is er ook voor screens’
Schachtsysteem screenzonwering toegepast bij een moderne villa.

Warema: ‘Ons nieuwe schachtsysteem is er ook voor screens’

Na de schachtsysteem buitenjaloezieën en rolluiken breidt Warema de productoplossingen voor inbouw achteraf in uitsparingen in de muur of kasten verder uit met een flexibel inzetbaar schachtsysteem voor screenzonwering. “Omdat deze screens nagenoeg volledig vooraf zijn gefabriceerd, is een hoge mate van betrouwbaarheid gegarandeerd en wordt de montage, mede door de zelfdragende constructie, die zo kan worden ingestoken, eenvoudig en economisch”, aldus algemeen directeur Roelof Rozema van Warema Nederland. 

Wanneer screenzonwering wordt toegepast, gaat het hoofdzakelijk om systeemproducten, inclusief kast. “In inbouwsituaties die sowieso al tegen weersinvloeden zijn beschermd, is een gesloten kast vaak helemaal niet nodig”, legt Rozema uit. “Vaak wordt de toegang bij montage en revisie er alleen maar door bemoeilijkt. De aansluiting aan de besturingskabel ter plaatse is lastig, want de steekverbinding moet na de montage van onderen toegankelijk zijn. En omdat de screenzonwering voor het pleisteren van de gevel wordt gemonteerd, wordt ze blootgesteld aan vuil en stof. Ten slotte is het inpleisteren van de geleiderail ook vaak een zwak punt.” 

Met de schachtsystemen reageert Warema volgens Rozema zowel op de toenemende kostendruk, als op het gebrek aan vaklieden in de bouw. “Met de nieuwe schachtsystemen voor rolluiken en zonwering bieden wij de zonweringexpert een compleet vooraf geproduceerd insteeksysteem dat heel eenvoudig van onderen in een vooraf voorbereide uitsparing in de muur of kast kan worden geschoven. Montage kan plaatsvinden nadat de gevel gereed is. Omdat de constructie zelfdragend is, is montage heel eenvoudig, ook al omdat er geen rekening hoeft te worden gehouden met voorgeschreven bevestigingspunten.” 

In handige pakketten verpakt

“De schachtsystemen worden pas dan geleverd, als de meest vervuilende werkzaamheden op de bouwplaats zijn afgesloten en de vuil- en stofbelasting tot een minimum is beperkt”, gaat Rozema verder. “De in plaatsbesparende, langwerpige dozen verpakte afzonderlijke delen worden direct ter plaatse in elkaar gestoken, met schroeven geborgd, met de besturingskabel verbonden en als compleet bouwelement in uitsparing of kast geschoven. De dragende constructie-elementen zijn de beide geleiderails die aan de bovenkant middels de revisiekap met elkaar zijn verbonden. Bestelling van een systeem is probleemloos, want in principe zijn alleen de hoogte en diepte van de uitsparing en de kozijngrootte nodig. Het bestellen van afzonderlijke onderdelen is niet nodig omdat het scherm als compleet systeem wordt geleverd.” 

Voor elke inbouwsituatie een perfecte oplossing

Voor het schachtsysteem voor screenzonwering kan uit het complete assortiment geleiderails worden gekozen. Voorbeelden zijn de windstabiele easyZIP-geleiding, die ook bij hoge windlasten de volle functionaliteit van de installatie garandeert, of een klassieke railgeleiding. Een markisolette of uitvalscherm zijn overigens ook mogelijk. Via dubbele geleiderails kunnen de screens worden gekoppeld. 

“De schachtoplossingen van Warema bezitten door een hoge graad van voorfabricage vele voordelen”, concludeert Roelof Rozema. “Ze maken het inmeten eenvoudiger en daarmee de bestelling betrouwbaarder, ze bieden een uitstekende systeemzekerheid en ze reduceren het afstemmingswerk tussen de verschillende vaklieden. De zelfdragende constructie verhoogt de functionele betrouwbaarheid en maakt een aanzienlijk efficiëntere en economischere montage mogelijk. Met de introductie van het nieuwe schachtsysteem voor screenzonwering beschikt Warema nu over een sterke portefeuille van vergelijkbare oplossingen voor rolluiken, buitenjaloezieën en screens, niet in de laatste plaats omdat ze leverbaar zijn voor alle gebruikelijke inbouwgroottes.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details