Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Plastex op de R+T 2024:
De Push-In ClipZip® kan van bovenaf in de geleider gedrukt worden.

Plastex op de R+T 2024:

‘Goed uitgedachte technische oplossingen voor de beste performance van zonwering’

De R+T 2024 is inmiddels achter de rug. In Z&R 2 wordt uitgebreid nabeschouwd op die beurs. Om alvast een tipje van de sluier te lichten in deze Z&R een reportage over Plastex. Deze Zwitserse specialist in kunststofoplossingen was voor het eerst op de R+T aanwezig om zijn oplossingen voor de zonwering te presenteren.

Intelligente, actieve zijgeleider Magis.

De missie van het Zwitserse Plastex is duidelijk. Het bedrijf wil de zonweringindustrie de beste gepersonaliseerde kunststofoplossingen bieden. “Wij helpen onze klanten om hun prestaties te verbeteren met nicheproducten voor heel specifieke toepassingen”, aldus COO Samuele Lombardini van Plastex. 

Sinds 1967 produceert het bedrijf oplossingen voor de zonweringbranche. “De zonwering­industrie is een van onze kernmarkten”, vertelt Lombardini. “In eerste instantie produceerden wij voor derden, maar sinds de overname door onze familie ontwikkelen we ook eigen producten.” Inmiddels beschikt Plastex over een grote R&D-afdeling die kunststofproducten ontwikkelt om problemen binnen de zonweringbranche op te lossen. Van de productie van de Zwitserse producent bestaat inmiddels 50% uit eigen producten. 

Aviasta is nu ook gepatenteerd.

Producten die zichzelf terugbetalen

“Met onze producten kunnen zonweringproducenten de beste performance van hun zonwering tijdens de hele levensduur garanderen”, zegt Lombardini. Het is volgens hem belangrijk om dit verhaal te vertellen. “Wij werken aan een zachte revolutie. Kunststofproducten zoals de onze worden soms gezien als low value, maar dat is absoluut onterecht. Wij bieden zeer goed uitgedachte, technische oplossingen die systemen beter laten presteren. Ze zijn kostbaar, maar betalen zichzelf absoluut terug!” 

U-Flat kan ook op rol worden geleverd.

Op de R+T heeft Plastex vijf nieuwe patenten getoond. Met al deze producten werkt het bedrijf toe naar een totaalsysteem dat de zonweringindus­trie alle mogelijke technische oplossingen biedt.

• De ClipZip® was er tot dusver in drie uitvoeringen (Biflex, Maxi en Mini). Op R+T kwam hier een nieuwe variant bij. De Push-In ClipZip® kan van bovenaf in de geleider worden gedrukt. Ook dit product is gepatenteerd. 

• Inmiddels is ook Aviasta gepatenteerd. Dit product maakt het eenvoudig om het screendoek vast te maken aan de buis. Lombardini legt uit dat er wel iets is veranderd: “Door een kleine verandering kan Aviasta nu voor álle screenstoffen worden gebruikt. Het is een product dat ook het werk van installateurs vergemakkelijkt, omdat de cassette bij bevestiging niet ontmanteld hoeft te worden.” 

• Nog een nieuw patent rust op Magis. Dit is een intelligente, actieve zijgeleider van 35 mm die het ClipZip®-systeem aanvult. Hij is tweedelig gemaakt en kan zowel frontaal als lateraal worden gemonteerd. “Met twee bewegingen kan het systeem compleet worden ontmanteld. Dankzij het ontwerp kan de installateur veilig werken, zonder de hulp van een assistent. Alle producenten van zipscreens zouden dit eigenlijk moeten gebruiken! Het profiel is ook leverbaar met een verlichte zijband, wat extra architecturale mogelijkheden biedt.” 

• U-Flat is een gecoëxtrudeerd profiel dat speciaal is ontwikkeld voor aluminium zijgeleiders voor jaloezieën en rolluiken. Het kan eenvoudig en snel worden geïnstalleerd, glijdt beter en is volgens Lombardini zeer stil. “Meestal wordt dit product geleverd in de vorm van profielen van 3 m lengte, wat logistiek erg onhandig is. Wij kunnen U-Flat ook op rol aanbieden, wat veel kosten bespaart.” 

• Van de laatste noviteit die Plastex heeft geïntroduceerd, was op de R+T een eerste prototype te zien. “Het is de Boba+ die een oplossing voor de onderlat, om de stof van de zipscreen er op de beste manier aan vast te maken.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details