Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Versterken en uitbreiden netwerk. Nice lanceert business unit Sun Shading Solutions

Versterken en uitbreiden netwerk. Nice lanceert business unit Sun Shading Solutions

Op 1 januari is namelijk de nieuwe Business Unit Sun Shading Solutions gelanceerd. De nieuwe BU is verantwoordelijk voor alle zonweringsystemen van de groep en omvat de activiteiten van Nice, elero en TTGO. Het gaat dan om aandrijvingen en besturingen voor rolgordijnen, luiken, rolluiken alle vormen van buitenzonwering en gevelbekleding.

Het Sun Shading Solutions team van Nice/elero Benelux: van links naar rechts Sharon Waeytens, Alain Goffart, Athur Yu, Reggy Spangenberg en Alex Vyncke.

Volgens Managing Director Alain Goffart van Nice/elero Benelux liggen er twee feiten ten grondslag aan de oprichting van de nieuwe business unit. “In de eerste plaats is er een grote, wereldwijde vraag naar geautomatiseerde zonweringsystemen. Door onze krachten te bundelen en een gecoördineerde strategie te volgen, kunnen wij met kracht inspelen op de verzoeken vanuit de markt om ons volledige verkooppotentieel te ontwikkelen. In dit opzicht werken de Covid-19 pandemie en de daaruit voortvloeiende beperkingen als een versneller. Dat komt omdat veel openbare gebouwen opnieuw moeten worden ingericht om de anderhalve metermaatregel tijdens de coronacrisis te kunnen waarborgen, waarbij soms zelfs gebruik wordt gemaakt van buitenruimten. Los van corona is er in de hele wereld sprake van een sterke, creatieve drang om binnen- en buitenruimten te herconfigureren. Dat vereist nieuwe technologie op het gebied van zonwering die op de verschillende seizoenen kan worden afgestemd.” 

In de tweede plaats helpt de oprichting van de BU de groep schaalvoordelen te realiseren die een vermindering van de aankoop- en productiekosten mogelijk maken, door gebruik te maken van grotere volumes, standaardisering en modulaire producten. 

“De Business Unit is opgericht om ons netwerk te versterken en uit te breiden, zodat Nice de op één na sterkste speler op de wereldmarkt kan worden”, vervolgt Goffart. “Dankzij een multimerkenportfolio zal het gemakkelijker worden om aan de eisen van klanten en eindgebruikers te voldoen. Dankzij de nieuwe BU kunnen wij ons beter richten op specifieke markten en profiteren van de integratie tussen de merken, waardoor het ecosysteem van Nice met zijn geavanceerde technologie wordt versterkt.” 

De Business Unit Sun Shading Solutions komt voort uit een nauwe samenwerking met elero, de Duitse onderneming binnen de Nice Group, die is gespecialiseerd in het domein van de beeldschermen. De BU krijgt haar hoofdkantoren in Oderzo (Italië) en Schlierbach (Duitsland) met een wendbare organisatie. Het nieuwe BU-team staat onder leiding van Enzo Viola, Managing Director van elero. “Wij streven ernaar om op wereldschaal steeds succesvoller te worden in nieuwe marktsegmenten, waarbij wij ons blijven richten op klanten op lokaal niveau”, legt hij uit. “Dankzij onze nabijheid tot de markt, de expertise van een traditioneel Duits bedrijf en de kracht van een wereldspeler, hebben we alles wat we nodig hebben om dit doel te bereiken.” 

Volgens Viola wordt 2021 een belangrijk jaar voor de Nice Group. “De oprichting van een nieuwe BU verbreedt ons aanbod en versterkt onze visie, zodat wij beter kunnen inspelen op de behoeften van de klanten. Dankzij onze uitgebreide productportefeuille in alle prijsklassen verwachten wij uiteindelijk nieuwe marktaandelen te verwerven. Tegelijkertijd wacht alle dochterondernemingen van de groep een grote uitdaging. De nieuwe BU is immers een nieuwe kans om de samenwerking tussen alle afdelingen en markten te testen en te verbeteren en zo de wereldwijde geïntegreerde aanpak van de groep te versterken.” 

Het Sun Shading Solutions team van Nice/elero Benelux is ook al een feit. “We waren er als de kippen bij om de Business Unit naar buiten te brengen”, aldus Goffart. “Ons team – zowel buiten- als binnendienst – heeft een jarenlange ervaring in zonweringoplossingen – Sun Shading Solutions – en zal de klant bij al zijn vragen van A tot Z kunnen bijstaan.”  ■

Elero introduceert zijn nieuwe catalogus 2021-2022

Sinds lange tijd heeft elero Benelux weer een Nederlands- en een Franstalige productcatalogus. Hierin kunnen alle motoren en besturingen uit het elero gamma worden teruggevonden, waaronder de nieuwe RolSolar motoren – door zonne-energie aangedreven motorsystemen – en een overzicht van de elero Linear motoren voor lineaire aandrijving. 

In de catalogus wordt ook het elero Benelux team voorgesteld, waar iedereen met al zijn vragen terechtkan. 

Belangstellenden kunnen de catalogus op twee manieren verwerven: 

  • Digitaal door de link http://www.elero.com/productcatalogus_benelux_nl in de adresbalk van de browser in te typen.
  • Op papier door een mailtje te sturen naar [email protected]

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details