Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Verosol opent heritage monument van Cornelis Verolme

Verosol opent heritage monument van Cornelis Verolme

Een waar museumstuk, maar nu voorzien van een speciale laag coating, zodat een mooie zichtplek helemaal op zijn plaats is voor de allereerste metalliseermachine van Cornelis Verolme. Verosol is met Gemeente Berkelland overeengekomen dat dit heritage stuk aan de Kiefte 17 geplaatst mag worden, op een mooie zichtlocatie, vanaf de Groenloseweg (oude N18) perfect zichtbaar. 

Het lijkt op het eerste oog misschien op een onderzeeër of een futuristische tijdmachine, maar niets is minder waar! Het betreft de eerste hoogvacuum metalliseermachine voor texiel gebouwd door Verolme Verenigde Scheepswerven NV in opdracht van Cornelis Verolme (1900-1981). Oprichter van het bedrijf Verosol Vacuüm Metalising (1965), tegenwoordig Verosol genaamd.

Voor de opening van het monument is Anders Byriel, CEO Kvadrat overgekomen uit Denemarken. Anders Byriel heeft samen met Jasper Hoek, CEO Verosol, het monument onthult en de orginele boilerplate uit 1966 teruggeschroefd op de machine.

De Verosol Groep is in 2019 overgenomen door het Deense Kvadrat, wereldwijd toonaangevende fabrikant van hoogwaardig designtextiel. Verosol is de wereldwijde specialist in ontwerpen en produceren van functionele gemetalliseerde stoffen voor binnenzonwering. De innovatieve stoffen van Verosol bieden de hoogste prestaties op het gebied van warmte en daglichtregeling met behoud van zicht naar buiten, dit om een duurzamere leef- en werkomgeving te creëren. Met de overname van Verosol door Kvadrat, is een mooie stap gezet naar meer bekendheid van high performance gemetalliseerde binnenzonwering en de toegevoegde waarde.

Inmiddels heeft Verosol een tweede en derde metalisseermachine staan in de blauwe fabriek in Eibergen waar het stoffen voorziet van een high-end aluminium laagje. Wereldwijd is Verosol de absolute marktleider in deze nichemarkt, wat Verosol een bijzondere (voor velen onbekende) parel van de regio maakt. Met het plaatsten van deze bijzondere eerste machine probeert Verosol meer bekendheid en trots voor het product uit Eibergen te creëren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details