Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Verano® gaat voor duurzaamheid in producten én bedrijfsprocessen
De ritzscreen® V550 op zonne-energie.

Verano® gaat voor duurzaamheid in producten én bedrijfsprocessen

Practice what you preach

Er is één thema dat bij Verano® als een rode draad door het afgelopen jaar loopt: duurzaamheid. “We integreren duurzaamheid niet alleen in onze producten, maar ook in onze bedrijfsprocessen”, vertelt hoofd communicatie Evelien Janssen-Verweij. “Als je dat van de daken roept, dan geldt voor ons dus ook: practice what you preach.” 

Als voorbeeld noemt Evelien Trees For All. “We zijn een samenwerking aangegaan met deze stichting die overal ter wereld bomen plant. Ook wij gaan dat doen. In 2023 gaan we met schop en schoffel aan de slag in het Groenewoud, hier in Brabant, om daar 1250 bomen te planten. Maar we hebben ook grond in Madagaskar waar we hetzelfde laten doen. Het is onze bijdrage aan het verduurzamen van onze planeet. Het is een mooie actie om de bewustwording in de markt een impuls te geven. Overigens vertellen we dit verhaal ook aan de consument.” 

Verano® solar rolluiken.

Op een heel ander vlak – maar wel inspelend op de rode draad duurzaamheid – is Verano intussen ook in de design- en kunstwereld beland. “Amy Lewis, een Britse studente aan de Design Academy in Eindhoven, vroeg ons of wij materialen over hadden die zij kon gebruiken voor haar kunstprojecten. Daarop hebben we 144 ongebruikte screendoeken gedoneerd. Amy heeft ze omgetoverd tot prachtige raamdecoraties die tijdens de Dutch Design Week zijn tentoongesteld. Hartstikke mooi! Het is een prima initiatief om aan te tonen dat je met restanten van materialen nog veel dingen kunt doen. En dus hebben we het over besparingen.” 

De Britse Amy Lewis laat zien dat hergebruik tot iets moois kan leiden.

Tot slot heeft Evelien het over hoe duurzaamheid zijn weg in de Verano-producten zelf heeft gevonden. “In 2021 hebben we ritsscreens en rolluiken op zonne-energie geïntroduceerd. Op onze site staat een rekentool om te berekenen met hoeveel graden de temperatuur in huis met deze producten kan worden verminderd. Consumenten willen vaak wel ‘iets’ met duurzaamheid, maar ze weten niet altijd hoe. Welnu, wij helpen ze daarmee. Overigens kunnen we concluderen dat deze rekentool inmiddels een van de meest bezochte pagina’s op onze website is. Duurzaamheid is dus voor steeds meer mensen een thema en daarom blijft het voor ons ook in 2023 de rode draad.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details