Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Unilux: Unilux werkt nauw samen met zijn horrenspecialisten
De SOFTFIT met extra dunne, flexibele flens is ideaal voor draai-kiepramen.

Unilux: Unilux werkt nauw samen met zijn horrenspecialisten

Dan zaten er honderden insecten tegen de auto geplakt en moest de spons eraan te pas komen om hem weer een beetje toonbaar te maken. Nu is dat nauwelijks nog nodig, want er zijn blijkbaar minder insecten. Geen insectenwering meer nodig, zou de conclusie kunnen zijn, maar dat ligt genuanceerder! 

Insecten weren, is insecten beschermen! Als ze worden geweerd, hoeven ze immers niet te worden bestreden, bijvoorbeeld met chemische middelen, want dat willen we eigenlijk niet. Die middelen zijn immers schadelijk voor mens en dier en bovendien willen we onze insecten behouden. We willen hun populaties zelfs laten groeien, want ze zijn een belangrijke schakel in onze ecosystemen, bijvoorbeeld om te bestuiven of als onmisbaar onderdeel in de voedselketen. “Unilux zet zich daarom actief in voor de bescherming van insecten”, aldus CEO Patrick van Loosbroek. “We hebben daar ook in Z&R al vaker aandacht voor gevraagd.” 

“Deze campagne wordt als bijzonder sympathiek ervaren”, haakt marketing- en communicatiemanager Hanneke Harmeling in. “Schrik niet wanneer u een reusachtige wesp op de weg voorbij ziet komen. Met onze ‘wespenbus’ maken wij een statement waar niemand omheen kan. Als Nederlands grootste horrenspecialist trappen we met deze opvallende bus het nieuwe seizoen af, waarin de boodschap ‘Bescherm de insecten met Unilux horren’ opnieuw centraal staat.” 

“Ook dit jaar zullen de commercials en de ‘Bescherm de insecten’ promo’s van Unilux weer met regelmaat te zien zijn op de tv-zenders van RTL”, vervolgt Hanneke Harmeling. “Unilux heeft zich tot doel gesteld mensen bewuster te maken van de insectensterfte en de desastreuze gevolgen die dit met zich meebrengt. Onze lokale Unilux horrenspecialisten – Unilux noemt zijn dealers horrenspecialisten – hebben daar ook een rol in. Zij worden uitgebreid voorzien van fraai promotiemateriaal en boeiende content, zodat ook zij de boodschap ‘Bescherm de insecten met Unilux horren’ kunnen communiceren.” 

De opvallende ‘wespenbus’ van Unilux.

Assortiment

Het behoud van insecten en de groei van hun populaties is dus van het grootste belang. Maar dat betekent niet dat mensen die nuttige insecten ook binnen willen hebben. We weten het allemaal: één enkele mug kan de nachtrust danig verpesten. Insectenwering is dus zeker geen overbodige luxe. “Unilux heeft er de effectieve middelen voor in huis”, benadrukt Patrick van Loosbroek. “Met maar liefst 70% gepatenteerde producten bieden wij onze dealers – én eindgebruikers – een exclusief en onderscheidend assortiment. Omdat wij over veel innoverend vermogen beschikken, kunnen wij ons productenpakket bovendien voortdurend verder ontwikkelen. Voor het seizoen 2021 hebben we vijf hoogtepunten uit ons assortiment geselecteerd, waaraan we in vakbladen, middels video’s en in de communicatie naar onze dealers extra aandacht gaan besteden.” 

SOFTFIT

Voor de veelheid aan kozijnen in bijvoorbeeld aluminium en kunststof heeft Unilux de inklemhor. De SOFTFIT met zijn aluminium frame en extreem dunne kunststof flens van 0,7 mm is nog breder toepasbaar. De flens is flexibel en kan worden samengedrukt tussen sponning en kozijn, waardoor de kans kleiner is dat nastellen van het kozijn nodig is om de greep goed te laten sluiten. De hor kan eenvoudig in de raamopening worden geklemd. Schroeven en boren is niet nodig. Extra voordeel: omdat de flens kan worden weggeklikt, kan het transportvolume sterk worden verminderd. 

Twistlock

Twistlock

Een van de speciale features van Unilux horren is de Twistlock, die volgens Van Loosbroek bijdraagt aan het gebruiksgemak en de duurzaamheid van Unilux producten. “Door bij plisséproducten altijd de Twistlock te gebruiken, worden eventuele problemen met gaasdruk – die kunnen optreden bij veelvuldig gebruik – voorkomen. Dat is uniek en onderscheidend ten opzichte van gelijksoortige producten van andere leveranciers.” 

Veerstifthuls

In de praktijk blijkt de veerstifthor lastig te plaatsen omdat er heel nauwkeurig voor moet worden geboord. Unilux heeft het monteren met een veerstift gemakkelijker gemaakt door de veerstifthuls te introduceren. De toleranties bij het boren zijn daardoor zowel in horizontale als verticale richting groter. De veerstifthuls is een kunststof huls met een ovale binnenvorm die als dat nodig is met een platte schroevendraaier overal tussen een horizontale en een verticale stand kan worden versteld.    

Daardoor valt de veerstift altijd in de huls en wordt plaatsing van de hor gemakkelijker. De veerstifthuls is altijd onopvallend grijs. 

Veerstifthuls

Plisséfit

“Unilux heeft in zijn gepatenteerde Plisséfit de goede eigenschappen van de Japanse plisséhordeur gecombineerd met de wensen en eisen van de westerse markt”, aldus Van Loosbroek. Het resultaat is een strak vormgegeven plisséhordeur die zonder extra hulpprofielen in- of op-de-dag kan worden geplaatst. Plaatsing links of rechts kan ter plaatse worden gekozen. Het strakke design sluit onopvallend aan bij het kozijn. De bedieningslijst blijft in elke positie staan en de ondergeleider is slechts 3 mm. De deur kan worden gekoppeld en indien nodig kan ze eenvoudig worden nagesteld. 

Aluminium ondergeleider

De aluminium ondergeleider voor de Plisséfit is een belangrijke toevoeging aan het assortiment van Unilux. De ondergeleider zorgt ervoor dat de deur tijdens het gebruik goed wordt geleid. Ondergeleiders willen in de zomerhitte wel eens bol gaan staan door uitzetting. De aluminium ondergeleider van Unilux is de basis voor een losse kunststof strip die in lengte probleemloos kan uitzetten en dus niet vervormt. De aluminium ondergeleider kan worden geschroefd, waarna de kunststof strip erin wordt geklikt. Een loopwieltje in de Plisséfit zorgt ervoor dat de deur gemakkelijk open en dicht gaat. 

Dubbele Plisséfit.

Kleur bekennen

Unilux levert al zijn producten standaard in vijf kleuren, waarvan twee in structuurlak. Al voor het seizoen start, liggen alle producten in deze kleuren voor 80% op voorraad om snel produceren en leveren mogelijk te maken. Daarnaast zijn ook alle andere RAL kleuren leverbaar. Omdat Unilux in zijn fabriek in Boxtel over eigen poedercoatinstallaties beschikt, kunnen ook voor afwijkende kleuren de normale twee weken levertijd worden aangehouden. 

Online

“Uit onderzoek blijkt dat de naamsbekendheid van Unilux gestaag groeit”, zegt Hanneke Harmeling. “Bovendien was Unilux een van de merken die het zoekvolume het sterkst zagen toenemen. Om onze horrenspecialisten hiervan te laten meeprofiteren, hebben we in het afgelopen jaar een unieke B2B-oplossing gepresenteerd, waarbij onze dealers via de Unilux horren webshop consumenten kunnen ontzorgen door het meten en monteren van een gekozen product en tevens de aftersales te verzorgen.” 

Corona heeft voor een verdere impuls voor de online verkopen gezorgd. In eerste instantie stegen die omdat thuisbezoek van horrenspecialisten niet wenselijk was, later ook omdat hun reactietijd in het drukke seizoen flink kon oplopen. Verder bleek tijdens de eerste intelligente lockdown van 2020 dat handige eindgebruikers ook best zelf kunnen meten en monteren. 

“De Unilux horrenspecialisten profiteerden altijd al van de online verkopen omdat zij een commissie ontvangen voor de geleverde horren”, zegt Patrick van Loosbroek. “Om hen nog meer tegemoet te komen, heeft Unilux besloten de verkoopcommissie te verhogen naar de volledige online marge. Zo kunnen onze horrenspecialisten de consument die geen bezoek aan huis wil, een scherpere prijs wil of in tijden van drukte een snellere montagetijd wenst met een gerust hart doorverwijzen naar www.unilux.nl, zonder marge mis te lopen. Dealers die willen weten of ze hiervoor in aanmerking komen, kunnen contact opnemen met [email protected].” 

“We zijn trots op onze onderscheidende producten en de voortdurende ontwikkeling daarin”, zegt Patrick van Loosbroek tot besluit. “Net als op onze levertijden en op de samenwerking met onze horrenspecialisten, die we zoveel mogelijk willen ontzorgen in het bestel, meet- en montageproces. Insectenwering leveren is teamwork!”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details