Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Totallux stelt voor: ‘LED Kanvaslight, een revolutionair verlichtingsconcept!’

Totallux stelt voor: ‘LED Kanvaslight, een revolutionair verlichtingsconcept!’

Totallux introduceert met LED Kanvaslight een baanbrekende vezeloptische stof die verschillende voordelen heeft ten opzichte van traditionele verlichtingsopties. Een van de belangrijkste kenmerken van dit product is dat het waterdicht en uv-bestendig is. Dat maakt het een ideale optie voor buiteninstallaties, omdat het bestand is tegen zware weersomstandigheden, zonder zijn visuele aantrekkingskracht te verliezen.

Bovendien is de LED Kanvaslight veilig in gebruik, omdat het geen elektriciteit vervoert, alleen licht. Daardoor is het een veiligere optie voor commerciële projecten. Met zijn vermogen om licht over het hele oppervlak door te geven, is ons product een gamechanger voor wie verbluffende visuele effecten wil creëren voor zonwering, doek-overkappingen en parasols. De unieke USP’s van de stof zijn duurzaamheid, flexibiliteit en custom-made opties. 

LED Kanvaslight heeft de mogelijkheid om van kleur te kunnen veranderen, waardoor interactieve sferen kunnen worden gecreëerd. Deze eigenschap maakt het een populaire keuze voor het gebruik in (horeca)projecten. Bovendien kan de levendige en dynamische atmosfeer die middels de kleurenverlichting kan worden gecreëerd de stemming en de biologische klok van mensen positief beïnvloeden. 

De installatie en het gebruik van de LED Kanvaslight is heel gemakkelijk. De geweven optische vezels die in de constructie worden gebruikt, kunnen gemakkelijk worden aangepast aan elke ruimte of elk ontwerp. Het materiaal is bovendien licht en flexibel, waardoor het gemakkelijk te manipuleren en te installeren is. Daarmee is het een veelzijdige technologie met een brede waaier aan toepassingsmogelijkheden die een aanvulling zijn op de traditionele vormen van verlichting. 

Samengevat is LED Kanvaslight van Totallux een veelzijdige en innovatieve technologie die een reeks voordelen biedt ten opzichte van traditionele verlichtingsopties. Dat het materiaal waterdicht en uv-bestendig is, weinig stroom verbruikt en de mogelijkheid biedt om van kleur te veranderen, maakt het een populaire keuze voor wie dynamische en visueel verbluffende ruimtes wil creëren.

Blanke bitumen zijn eigenlijk geen bitumen, maar een kunststofsoort, begint Patrick Roijers, commercieel manager bij Possehl. “De kwaliteit van het rode asfalt, gebaseerd op deze blanke bitumen laat te wensen over. Dat horen we en zien we in de praktijk. Het heeft niet de levensduur van het normale asfalt. Het alternatief voor dit rode asfalt is zwart asfalt waar een paar procent ijzeroxide aan wordt toegevoegd. Wat je dan krijgt is geen rood, maar bruin asfalt.”

Signaalfunctie

De duurzaamheid en kwaliteit van dit ‘bruine’ asfalt is weliswaar hoger, maar er kleeft één belangrijk nadeel aan dit alternatief. “In het donker, als het regent of de zon schittert op het asfalt, dan zie je nagenoeg geen verschil tussen de fietssuggestiestrook en de rijbaanloper”, weet Roijers. “Terwijl het rode asfalt juist een signaalfunctie heeft en bedoeld is om extra veiligheid te creëren tussen het verkeer en de kwetsbare weggebruiker. Met Thermoflex in combinatie met bijvoorbeeld een rood mineraal afstrooi-materiaal bieden wij een duurzame én duidelijk zichtbare fietssuggestiestrook en/of oversteekplaats. Ook in het donker, bij regen of met scherp zonlicht. Het verschil tussen het ‘bruine’ asfalt en Thermoflex is significant.” Dat is volgens Roijers dan ook de reden dat Possehl al voor diverse opdrachtgevers het bruine asfalt alweer aan het overlagen is met de rode Thermoflex.

Hogere kwaliteit

Thermoflex is in de basis een gemodificeerde 2-componenten coating. “Deze coating kunnen we in elke gewenste RAL-kleur pigmenteren”, legt Roijers uit. “Het is een bewezen product, want we hebben al honderdduizenden vierkante meters aan mogen brengen de afgelopen decennia. Thermoflex heeft een bewezen levensduur van tussen de vijftien en twintig jaar. Omdat het achteraf wordt aangebracht, kan de aannemer een volledig zwarte deklaag aanbrengen, zonder langsnaden of andere obstakels te moeten overwinnen. Nadat de belijning erop staat, brengen wij de rode coating aan, strak tegen de belijning. Het gebruik van Thermoflex is dus kwalitatief beter voor de hele wegconstructie. Het is bovendien een plastisch product, en komt niet onder spanning te staan.”

Kant en klare bestekteksten

Thermoflex veroudert volgens Roijers nauwelijks. “Zo hebben we vorig jaar een nieuw gedeelte aangebracht op een traject dat we achttien jaar geleden al hebben aangebracht. Na het schoonmaken met een wegdekreiniger was het verschil tussen oud en nieuw nauwelijks zichtbaar. Ook de stroefheid bleek nog altijd dik in orde.” Behalve op asfalt hecht Thermoflex ook op beton, staal, hout en composiet. Om opdrachtgevers het nog eenvoudiger te maken om Thermoflex toe te passen, heeft Possehl de bestekteksten aangepast op de Nederlandse RAW systematiek 2022. “Dat houdt in dat onze bestekteksten verkrijgbaar zijn in verschillende bestandsformaten, zoals RSX of PDF. Ingenieursbureaus of gemeentes kunnen deze inlezen en overnemen in hun eigen bestekken. Maar we profileren ons ook meer en meer als kennispartner en denken graag, en geheel vrijblijvend, mee in het voorontwerp om tot de beste oplossing te komen.”

De producten van Possehl zelf ervaren? Dat kan in het unieke experience center in Oosterhout. Geïnteresseerden kunnen hier zelf een proefstuk van Thermoflex maken in de gewenste RAL-kleur en met het specifieke afstrooi-materiaal. Want Thermoflex leent zich ook uitstekend voor het ‘inkleuren’ van bijvoorbeeld kruisingsvlakken of pleinen, al dan niet in combinatie met natuurlijk afstrooi-materialen of zelfs gerecycled glasaggregaat. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details