Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Tilhulp voor de zonweringspecialist

Tilhulp voor de zonweringspecialist

DRAGEN ZONDER KLAGEN

Het omhoogtillen van een zonnescherm, rolluik of screen naar de plek waar het moet worden opgehangen is lang niet altijd een sinecure. Behalve wat iemand kán tillen, is ook van belang wat hij of zij mág tillen. In de bouw wordt de NIOSH-methode* gebruikt, die het maximale te tillen gewicht stelt op 23 kg. Goederen zwaarder dan 50 kg zouden helemaal niet handmatig verplaatst mogen worden, ook niet met meerdere personen.

Om te helpen bij de verantwoorde en veilige montage van een zonwering, rolluik of screen introduceert GW Solution uit Brasschaat de Toldo-Lift. “Voor de zonweringspecialist heeft de onderhoudsvrije Toldo-Lift louter voordelen”, meent Jan Gonnissen van GW Solution. “Het is dé revolutionaire tool, waarop elke zonweringspecialist al jaren wacht.”

Als iemand het kan weten, is het Jan Gonnissen, die van technische advisering en ondersteuning zijn beroep heeft gemaakt. Gonnissen (Jan A.H.L overigens, niet te verwarren met de jonge Jan Gonnissen) heeft 30 jaar ervaring als zaakvoerder in een technisch, bouw-gerelateerd bedrijf, gespecialiseerd in garagepoorten, hekken, zonweringen, rolluiken en industriële toepassingen hiervan.

“De Toldo-Lift helpt om ergonomisch verantwoord te werken, met minder fysieke inspanningen en minder risico voor bijvoorbeeld de rug. Bovendien wordt de veiligheid op de werkplaats vergroot, omdat het maximaal toegestane draagvermogen van ladders – 150 kg – en steigers niet meer hoeft te worden overschreden. Dat zorgt voor minder ongelukken en verkleint de kans op materiaalschade.”

De Toldo-Lift is draagbaar, gemakkelijk te transporteren en op bijna elke locatie inzetbaar. Bovendien past hij in welhaast elke lift en kan dus ook worden ingezet op terrassen of balkons van appartementsgebouwen. De lift wordt gemakkelijk met handkracht bediend en heeft voor de veiligheid een automatisch remsysteem. Door van de Toldo-Lift gebruik te maken, kan ook het plaatsen van een zware zonwering of andere installatie door één persoon gebeuren. “Een halvering van de werkploeg die zich op korte termijn terugbetaalt”, aldus Gonnissen. “Bovendien kan een project sneller worden afgewerkt, waardoor de consumentenprijs van een installatie kan dalen en/of de marge voor de zonwering-specialist wordt vergroot.”

De Toldo-Lift kan zowel vrijstaand in de A-stand als steunend tegen een muur worden gebruikt en heeft een bereik van ongeveer 2 tot 3,7 m. Binnen dat bereik ligt de montagehoogte voor bijna elk zonnescherm of verandazonwering. De maximale mechanische belasting bedraagt 150 kg/lift. Omdat er altijd twee liften worden gebruikt, is de gezamenlijke belasting dus maximaal 300 kg.

Jan Gonnissen verwacht dat er veel belangstelling voor de Toldo-Lift zal zijn. “Dit product heeft louter voordelen, met name ergonomisch én financieel. Mensen die belangstelling hebben, kunnen graag contact opnemen: via de site gwsolution.be/contact, rechtstreeks via [email protected] of telefonisch op nummer +32475963757. Wij zijn er klaar voor!”

* De NIOSH-methode kijkt niet alleen naar het gewicht van het voorwerp, maar ook naar de omstandigheden waaronder het wordt verplaatst, zoals de frequentie, de afstand van de verplaatsing, de hoogte tot de vloer en de draaiing van het lichaam. Op basis van deze gegevens bepaalt de NIOSH-methode het maximaal te tillen gewicht in een ideale tilsituatie op 23 kg.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details