Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
SkyRoll – nieuwe zonwering van het type screen van Aluprof

SkyRoll – nieuwe zonwering van het type screen van Aluprof

Het begin van 2021 wordt voor ALUPROF een tijd van innovaties. Op de markt verschijnt het langverwachte zonweringsysteem SkyRoll – een moderne en functionele oplossing die in alle, zelfs de kleinste details technisch zeer goed is doordacht.

Screens zijn bijzonder functioneel. Ze worden daarom graag toegepast in openbare gebouwen en in de woningbouw. Het belangrijkste voordeel van dit type product is de bescherming van ruimten tegen intensief zonlicht door het gebruik van technische weefsels. Bovendien beschermen ze het interieur tegen de inkijk van ongewenste personen, terwijl het uitzicht naar buiten behouden blijft. Ze zorgen daarnaast ook voor een effectieve visuele bescherming tegen zonlicht dat de ruimte binnenvalt, waardoor weerkaatsingen die op oa. computerschermen kunnen verschijnen tot een minimum worden beperkt. Door een zorgvuldige selectie van de stof geven ze ieder project een uniek karakter.  Vergeet daarbij niet dat elk screensysteem ook kan dienen als vliegenraam waardoor ruimten effectief worden beschermd tegen insecten. In het aanbod van Aluprof zijn drie screensystemen beschikbaar:  SkyRoll Zip, SkyRoll Classic en SkyRoll Eco. Deze verschillen hoofdzakelijk in de constructie van de details.

Maximale afdichting

Het systeem SkyRoll ZIP is een product van de nieuwste generatie, ontworpen voor zonwering in ruimtes met grote glazen oppervlakken. Het is uiterst innovatief door de toepassing van het ritsmechanisme. De speciaal ontworpen tweedelige geleiders zijn daarom direct geïntegreerd met de stof, waardoor de binnenzijde maximaal wordt afgedicht en beschermd tegen insecten. Bovendien garandeert deze oplossing dat de stof strak gespannen blijft en stabiel in de geleider zit, zodat het goed beschermd is tegen windvlagen. Het product is verkrijgbaar in een in-,  opbouw- en adaptatieversie. Afhankelijk van de gekozen productvariant omvat het aanbod opbouwelementen van aluminiumplaat, pvc of geëxtrudeerd aluminium. Gebruik van dit laatste materiaal zorgt voor duurzaamheid en stevigheid voor jarenlang gebruik en maakt lakken in een willekeurige RAL-kleur en afstemming van de zonwering op de raamkozijnen of de gevel van het gebouw mogelijk. In tegenstelling tot andere producten van dit type die op de markt verkrijgbaar zijn, is de SkyRoll Zip uitgerust met een telescopische assprop die zorgt voor eenvoudige en snelle montage en demontage van het systeem en een vlotte toegankelijkheid in geval van  reparatie en onderhoud.

Klassieke vorm

Het systeem SkyRoll Classic is het populairste systeem uit de familie zonweringen van het type screen. Het is zowel bedoeld voor gebruik in openbare gebouwen als in de moderne woningbouw. Dit product reduceert de zonnestraling perfect zonder dat u het natuurlijke daglicht hoeft te missen en biedt optimale bescherming tegen oververhitting van ruimtes. In dit systeem is er geen directe integratie van de stof met de geleider. Deze zonwering is verkrijgbaar in een inbouw-, opbouw- en adaptatieversie. Afhankelijk van de gekozen productvariant omvat het aanbod constructie-elementen van aluminiumplaat, pvc of geëxtrudeerd aluminium die overwegend ook geschikt zijn voor het systeem SkyRoll Zip. Dit is uitermate belangrijk voor fabrikanten, omdat daardoor de meeste elementen zoals geleiders, wikkelbuizen of belastingbalken gebruikt kunnen worden en de magazijnvoorraden geoptimaliseerd. Deze oplossing is ook voorzien van een telescopische houder voor de wikkelbuis, die voor installateurs een snelle montage, demontage en niet-invasieve toegang bij reparatie en onderhoud biedt. Deze houder kan ook worden toegepast in rolluiken. 

Economisch alternatief

SkyRoll Eco is een economische oplossing voor minder veeleisende investeerders. Dit product is perfect voor gebouwen die permanente zonwering nodig hebben, maar ook voor balkons, prieeltjes of pergola’s. Kenmerkend voor het rolgordijn is de handmatige bediening met veersysteem. Hierin is het intuïtieve mechanisme AluClick toegepast voor het gemakkelijk sluiten en openen, waarmee het gebruik bijzonder eenvoudig wordt en weinig inspanning vereist. Bij het sluiten is het voldoende om zachtjes op de onderrand te klikken. Het product is verkrijgbaar in een adaptatie-spatie en inbouwversie. Afhankelijk van de gekozen productvariant omvat het aanbod constructie-elementen van aluminiumplaat, pvc of geëxtrudeerd aluminium. SkyRoll ECO heeft een speciale geleider die is geïntegreerd met de stof en die daarmee het interieur extra beschermt tegen insecten. De onderbalk is afkomstig uit het horsysteem MKT, zodat u de voorraad kunt optimaliseren. Dankzij de toepassing van een telescopische houder in de wikkelbuis is de montage en demontage van het rolgordijn zeer snel en eenvoudig – belangrijk bij eventueel onderhoud en reparatie. Net als bij de versies ZIP en CLASSIC kan deze houder ook worden gebruikt voor rolluiken waarin de buis SW40 is toegepast of, dankzij adapters, ook bij de versies SW50 en SW60.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details