Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Plastex: ‘Een nieuwe oplossing voor de onderlat’
Het principe van BoBa+.

Plastex: ‘Een nieuwe oplossing voor de onderlat’

Vader Marco en zoon Samuele Lombardini, die Plastex leiden, vertelden op R+T met vuur over de nieuwe producten van het bedrijf. Hun nieuwste thermoplastische oplossing is BoBa+, bedoeld voor het bevestigen van het doek aan de onderlat van een screen. 

“Traditioneel gezien worden stoffen afgewerkt met een naad”, zegt Marco. “Het uiteinde van de stof wordt omgevouwen om ruimte te bieden aan een pees en vervolgens gelast. De gelaste naad blijft zichtbaar boven de onderlat, wat minder mooi is. Bovendien kunnen spanningen op de stof, temperatuurschommelingen en uv-straling rimpels in het doek veroorzaken. De conventionele methode vraagt ook meer inspanning van installateurs. Daarentegen kan BoBa+ – in combinatie met AVIASTA – de montagetijd met ongeveer 40% verkorten.” 

Met het BoBa+ profiel in zijn handen laat Marco Lombardini zien dat door gebruik ervan geen naad meer zichtbaar is. Het doek wordt aan het profiel gelast of genaaid, dat vervolgens in de onderlat wordt geschoven. “Het wordt niet omgevouwen, wat vier tot vijf centimeter doek bespaart. Daarnaast is het BoBa+ systeem aanzienlijk sneller en kan worden gelast met dezelfde parameters als AVIASTA, het profiel om het doek aan de motorbuis te bevestigen. Het doek staat goed gespannen en er is geen naad zichtbaar. Nog een voordeel is dat de profielen op rol worden geleverd, met alle logistieke voordelen van dien.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details