Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Selve optimaliseert motorenproductie
Een van de vier productielijnen voor buismotoren.

Selve optimaliseert motorenproductie

In kader van selve totaal

In het kader van het project SELVE Totaal heeft SELVE zijn complete motorproductie opnieuw georganiseerd. “Dat proces is eind 2021 afgerond, zonder dat de productie is onderbroken of de klanten er iets van hebben gemerkt”, aldus projectleider Marc Solzbacher, verantwoordelijk voor productieverbetering en Lean Management gaat. “Onze productiecapaciteit is nu 30% hoger en onze flexibiliteit groter.”

De motorproductie is volledig geherstructureerd.

SELVE Totaal omvat de vier deelprojecten Administratie, Productie, Filemanagement en Logistiek. Het deelproject Productie is het verste gevorderd. Daarvan getuigt de geoptimaliseerde motorenproductie. SELVE is ruim tien jaar geleden met Lean Production begonnen. Inmiddels produceert SELVE meer motoren in meer varianten dan ooit. De motorenproductie is gereorganiseerd om adequaat op toekomstige ontwikkelingen te kunnen reageren.

Holistisch werkproces

In het kader van SELVE Totaal houdt Solzbacher het hele productie- en leveringsproces in het oog om in te spelen op de steeds hogere klanteisen. “Met de complete ombouw van onze motorenproductie leggen we een belangrijke basis voor het totale project. Op die basis bouwen we ons holistische werkproces verder op en implementeren we het Lean-idee in alle klant­relevante processen.”

De nieuwe opzet van de motorenproductie is volgens Solzbacher een behoorlijke krachttoer geweest, zeker omdat de productie er niet voor is onderbroken. “De productie is helemaal opnieuw opgezet en er is 700.000 euro in nieuwe machines geïnvesteerd. Daardoor zijn zowel productiecapaciteit – met 30% – als -flexibiliteit verhoogd.

Flexibele productielijnen

De motorproductie volgens SELVE Totaal functioneert sinds eind 2021 op volle toeren. SELVE claimt dat de productietijd van een motor is gehalveerd. Dat is gerealiseerd door een nieuw LineDesign en een nieuwe indeling van de productiehal. Er zijn vier productielijnen met acht testlocaties gerealiseerd, op een kleiner oppervlak dan voorheen. Productie en testcyclus zijn per motorvariant en per productielijn nauwkeurig geanalyseerd om een optimale productievolgorde te kunnen realiseren en de productie in de toekomst nog beter te kunnen plannen. Middels Shopfloor Boards kan de status van de productie constant worden gevolgd en wordt inzichtelijk waar prioriteiten liggen.

Door het stroomlijnen van de productie heeft SELVE ruimte gecreëerd voor een werkstation voor extra productie of de fabricage van speciale aandrijvingen. “De voortdurende uitdaging is dat we moeten groeien en tegelijkertijd tal van veranderingen moeten doorvoeren”, aldus Solzbacher. “Een van de volgende stappen is dat de uitlevering van gerede producten tegen het midden van dit jaar moet zijn geoptimaliseerd en aangepast aan de veranderende eisen en processen van de klanten. De andere deelprojecten van SELVE Totaal moeten op deze ontwikkelingen aansluiten om de klanten van SELVE in de toekomst nog beter te kunnen bedienen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details