Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Sattler: ‘Het lichte, verlijmbare en waterdichte doek VALORA heeft veel te bieden en is veelzijdig inzetbaar!’
VALORA toegepast op een pergolazonwering.

Sattler: ‘Het lichte, verlijmbare en waterdichte doek VALORA heeft veel te bieden en is veelzijdig inzetbaar!’

Het gebruik van het nieuw ontwikkelde, bijzonder lichte maar sterke, hightech in de massa geverfde acrylgaren SPA (Smart Performance Acrylic) zorgt volgens Van Hattum niet alleen voor een dichtere weving dan bij bestaande kwaliteiten, maar onderscheidt zich ook door uitstekende eigenschappen. 

“VALORA heeft een 20% hogere weefdichtheid in zowel ketting- als inslagdraden dan bestaande doekkwaliteiten. Daarnaast wordt een uniek optisch effect bereikt, enerzijds door het hoger aantal verbindingspunten tussen de ketting- en inslagdraden, anderzijds door de interessante ripstop structuur. Verder is het gewicht van het doek opvallend: deze nieuwe gecoate kwaliteit weegt slechts 275 gr/m2, wat een groot voordeel is als elke gram die een constructie moet dragen telt.” 

VALORA van Sattler.

Deze eigenschappen maken VALORA volgens Van Hattum tot een veelzijdig inzetbare kwaliteit. “Door de waterdichtheid van het in de massa geverfde, speciale SPA garen waarmee dit doek wordt geweven, het resultaat van een nieuwe – verlijmbare! – coating, is het VALORA doek niet alleen uitstekend geschikt in combinatie met pergolazonweringen en parasols, maar bijvoorbeeld ook als lichte afdekkwaliteit voor boten en jachten.” Elf natuurlijke, gestructureerde dessins vormen het beginassortiment van VALORA. Deze collectie zal daarna snel met nieuwe kleuren worden uitgebreid. 

Alle doekkwaliteiten die Sattler aanbiedt, weerspiegelen volgens Van Hattum de hoge eisen die de doekproducent aan zijn outdoor kwaliteiten stelt. “Een hoge uv-bescherming, een optimale weer- en kleurvastheid en een duurzaamheid die het gebruik van het doek gedurende vele jaren garandeert. Het zijn maar enkele voorbeelden ter illustratie van het motto van Sattler: ‘Thinking highTEX!’” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details