Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
R+T 2024 focust op duurzaamheid
R+T 2018. Na zes jaar is het begin 2024 weer zover!

R+T 2024 focust op duurzaamheid

Toekomst. Duurzaam. Vormgeven. TogetheR+T.

De voorbereidingen voor de R+T 2024 in februari volgend jaar zijn in volle gang. Meer dan 1000 exposanten hebben zich inmiddels aangemeld om hun nieuwe producten en diensten te presenteren. Het volledige beurscomplex van 120.000 m2 zal opnieuw volgeboekt zijn. Ongeveer 80% van de exposerende ondernemingen komt uit het buitenland. Het benadrukt het internationale karakter van de R+T. 

De deelnemende bedrijven zijn al volop bezig met de voorbereidingen voor de vakbeurs. “De voortekenen voor een succesvolle R+T zijn goed”, zegt Sebastian Schmid, lid van de raad van bestuur van Messe Stuttgart. “We zijn erg verheugd dat de branche zich met volle inzet prepareert voor de beurs en vol verwachting. We kunnen bijna niet wachten! Het zal voor alle deelnemers een bijzondere beurservaring worden met ongetwijfeld talrijke hoogtepunten.” 

Nieuw hoofdthema voor de R+T 2024

“De R+T 2024 zal opnieuw een unieke innovatiekracht tentoonspreiden en alle bezoekers aan de vakbeurs een breed beursaanbod en een grote verscheidenheid aan innovaties bieden”, vervolgt Schmid. “Wat in februari 2024 in Stuttgart wordt gepresenteerd aan rolluiken, poorten en zonwering bepaalt de markt. Maar behalve innovatie heeft de komende editie van de R+T nog een thema dat de volle aandacht zal krijgen: duurzaamheid! Het is een van de hoofdthema’s van onze tijd én het hoofdthema van de R+T.” 

“We houden de markt nauwlettend in de gaten en staan altijd in nauw contact met onze exposanten. De intensieve gesprekken van de laatste maanden hebben het belang aangetoond van duurzaamheid en energie-efficiëntie en de grote vraag van eindgebruikers naar producten die daarbij aansluiten.” 

Onder het motto Toekomst. Duurzaam. Vormgeven. TogetheR+T. kunnen bezoekers aan de vakbeurs verschillende innovatieve oplossingen live ervaren. “De producten van onze exposanten zijn op zichzelf ook duurzaam”, meent Melanie Brenner, manager van Messe Stuttgart. “Omdat ze door hun hoge kwaliteit lang meegaan en tegelijkertijd energie helpen besparen. Dat geldt met name voor zonwering. Bovendien is er de afgelopen jaren in alle sectoren veel gedaan aan efficiënt grondstoffengebruik bij de productie. Duurzaamheid is daarom breed verankerd.” 

Om ook in de aanloop naar de R+T de aandacht op duurzaamheid te vestigen heeft de R+T een eigen groen motief bedacht én het eigen logo groen gekleurd. “Het laat zien hoe belangrijk dit thema voor ons is en dat de komende editie van de beurs geheel in het teken van dit hoofdthema staat”, legt Sebastian Schmid uit. Het randprogramma van de beurs is er ook op afgestemd. Zo is er weer een workshop van de overkoepelende organisatie van de Europese zonweringindustrie ES-SO. Verder is duurzaamheid het thema van kampvuursessies, van het architectenprogramma op 22 februari en van verschillende lezingen en paneldiscussies. 

Duurzaamheid in het randprogramma

Het randprogramma van de beurs is ook op het hoofdthema van de R+T toegespitst. Zo is er weer een workshop van de overkoepelende organisatie van de Europese zonweringindustrie ES-SO. Verder is duurzaamheid het thema van kampvuursessies, van het architectenprogramma op 22 februari en van verschillende lezingen en paneldiscussies. 

“Tot slot zal ook de innovatieprijs in dit verband een rol spelen”, besluit Schmidt. “In 2024 zullen we speciale prijzen uitreiken voor duurzaamheid en energie-efficiëntie om het belang daarvan te benadrukken. “Bovendien vindt om duurzaamheidsredenen de volledige aanmeldingsprocedure voor de prijs digitaal plaats. Overigens hebben zich al meer dan 80 ondernemingen uit 18 landen voor de R+T innovatieprijs 2024 aangemeld. Duurzaamheid zal zeker in veel inzendingen terugkomen. Nieuwsgierig geworden? Tickets voor de R+T 2024 zijn vanaf nu verkrijgbaar op www.rt-expo.com/ticket.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details