Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
ROMA: ‘Motorennieuws’
RS100 SOLAR io.

ROMA: ‘Motorennieuws’

ROMA is natuurlijk geen fabrikant of leverancier van aandrijvingen en besturingen, maar deze gerenommeerde producent van rolluiken, screens en buitenjaloezieën heeft wel nieuws over motoren en toebehoren die in de eigen producten worden verwerkt. 

Somfy RS100 io voor solar rolluiken

De RS100 SOLAR io is voor voorzetrolluiken alleen beschikbaar in de nieuwe extrusiekasten van ROMA. “We hebben ervoor gekozen om solar ook mogelijk te maken in een P-extrusiekast”, zegt Toon van Osta van ROMA Benelux hierover. “Hierdoor wordt de hoogte wel wat beperkt, zoals aangegeven in de hoogtetabellen.” 

De RS100 SOLAR io is ook beschikbaar in de XP-kast. Dan is er geen hoogtebeperking. Wanneer er voor een XP-kast met een insectenhor wordt gekozen, wordt de hoogte wel weer beperkt. Een hor is niet mogelijk in combinatie met een Rondo-kast. ROMA kan alle gewenste lameltypen leveren en daardoor zelfs tot 4 m breed gaan. Momenteel is de sterkst beschikbare motor 15 Nm. Daar komt aan het einde van het jaar een 20 Nm motor bij. 

Normaal is de zonweringmonteur gewend dat de batterij bij een solar-systeem altijd aangesloten dient te worden. Dat is bij de RS100 SOLAR io niet nodig. Wanneer het solar paneel gedurende 36 uur geen licht ziet, schakelt het automatisch in een energiebespaarmodus. In de fabriek moet wel altijd een Smoove of Situo 1 zender worden ingeleerd om deze energiebespaarmodus te activeren. Een 1-kanaals hand- of wandzender zijn daardoor altijd verplicht bij de solar oplossing met de RS100 io motoren. 

Somfy RS100 io voor solar zipSCREEN.2

Momenteel past ROMA een Oximo SOLAR io motor toe in zijn solar zipSCREENS. “Vanwege het maximale koppel van 10 Nm van deze motor kunnen we maar een zipSCREEN van maximaal 2500 x 2600 mm maken”, aldus Van Osta. “We testen momenteel ook de RS100 SOLAR io motor uit voor onze zipSCREENS. De eerste testen zien er goed uit! Als de nieuwe RS 100 SOLAR io motor ook voor de zipSCREENS beschikbaar komt, zouden we richting een maximale breedte van 4000 mm kunnen gaan. Doordat we een rolluikmotor in een zipSCREEN toepassen, werkt hij niet op een windmeter. Dat is voor het ROMA-screen ook niet echt noodzakelijk omdat ze tot windkracht 11 aankunnen!”

Nieuw extern solar paneel van elero

Elero heeft zijn solar paneel verbeterd en dat is ook van belang voor de toepassing ervan door ROMA. De afmetingen van het paneel zijn gereduceerd van 614 x 98 x 44 mm tot 530 x 80 x 50 mm. Ook is de waterdichtheid geoptimaliseerd. Omdat het paneel geen boven- of onderzijde heeft, is montage in elke stand mogelijk. “De solar oplossing van elero kan voor ROMA een uitkomst zijn als Somfy bijvoorbeeld voor wat betreft afmetingen of mogelijkheden – bijvoorbeeld voor buitenjaloezieën – geen opties biedt”, besluit Toon van Osta.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details