Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Polyclose 2024 ‘Back to Business’
Sfeerimpressie Polyclose 2022.

Polyclose 2024 ‘Back to Business’

Na enkele jaren van beurs-droogte is alles vorig jaar weer een beetje op gang gekomen met de uitgestelde Polyclose, die eind augustus, begin september in Gent is gehouden. Een vreemde gewaarwording natuurlijk, een zonweringbeurs als het seizoen bijna voorbij is, maar het initiatief werd desondanks door zowel bezoekers als exposanten zeer gewaardeerd: het persoonlijke contact op de beursvloer was immers na een lastige periode terug van weggeweest! In januari 2024 is het met de 21ste editie van Polyclose ‘Back to Business’: Polyclose opent weer het zonweringseizoen. De branche verheugt zich er al op. 

Van 17 tot en met 19 januari 2024 verzamelen de koplopers in de wereld van raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek zich alweer voor de 21ste keer in Flanders Expo in Gent voor de gerenommeerde vak- en netwerkbeurs Polyclose. Gedurende drie dagen kunnen bezoekers die in die branches actief zijn er inspiratie opdoen, nieuwe releases zien en innovaties bewonderen bij vooraanstaande Belgische, Nederlandse, Duitse, Franse en andere Europese exposanten. 

De stand van Sattler op Polyclose 2022.

Vanwege de ontwikkelingen in de wereld staan – dat zal niet verbazen – zaken als energiebesparing klimaatbeheersing, ventilatie, modern wooncomfort, onder andere middels moderne aandrijvingen en besturingen, en aandacht voor duurzaamheid en circulariteit meer dan ooit centraal. “Nieuwe toepassingen worden in primeur onthuld en er zijn tal van live-demonstraties voor installateurs”, belooft de organisatie. Naast veel vertrouwde exposanten die al vele jaren acte de présence geven op Polyclose, zullen ook nieuwkomers zich voor het eerst aan de markt presenteren. Dat zorgt voor levendigheid en nieuw elan en maakt de branche voor vakspecialisten zo mogelijk nog relevanter. 

Niet alleen exposanten en wat zij te tonen hebben, maken Polyclose relevant, maar uiteraard ook de bezoekers. Gedurende drie dagen verwacht de organisatie zo’n 14.000 professionals uit de diverse branches die op Polyclose vertegenwoordigd zijn, waarvan ongeveer een kwart uit Nederland afkomstig zal zijn. “Dat maakt van Polyclose een efficiënte, maar ook prettige gelegenheid om in relatief korte tijd veel contacten te leggen en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en innovaties in de wereld van raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek”, aldus de organisatie.

Polyclose biedt een efficiënte, maar ook prettige gelegenheid om in relatief korte tijd veel contacten te leggen.

Waar liggen de accenten?

De ambitie van de organisatie is om van deze editie van Polyclose opnieuw een internationale ontmoetingsplek voor het bouwen van morgen te maken. De uitdagingen in deze tijd zijn duidelijk. Bouwen brengt steeds meer duurzaamheids- en circulariteitseisen met zich mee. Functionaliteit, wooncomfort en design moeten daarbij hand in hand gaan. Aannemers, architecten en bouwheren/opdrachtgevers kunnen op Polyclose kennismaken met de nieuwste oplossingen en ontwikkelingen op het gebied van energie-efficiëntie, veiligheid en duurzaamheid. 

De trend van strakke en ultraslanke raamprofielen met grote glasoppervlakken blijft zich doorzetten, met alle mogelijke uitdagingen op het vlak van montage, isolatie, ventilatie en zonwering. Deuren moeten niet alleen hoog scoren qua design, maar ook op het vlak van inbraakveiligheid en isolatie. In de gevelbouw hebben hoogwaardige folies hun definitieve intrede gedaan. Naast esthetische, duurzame en buitengewoon veelzijdige, zijn er ook zonwerende, inbraakwerende en zelfs geluidswerende folies op de markt. 

Screenzonwering, al dan niet geautomatiseerd, is de laatste decennia sterk in opkomst om opwarming binnen in woningen en gebouwen te voorkomen en het energieverbruik – koelenergie; koelen vraagt veel meer energie dan verwarmen – te beperken. Anders dan vroeger integreren architecten zonwering – noodgedwongen – steeds meer als gevelelement. Minimalisme is daarbij vaak een leidend thema om het gevelbeeld niet te verstoren. Een andere snel doorzettende ontwikkeling is dat hedendaagse zonweringsystemen steeds vaker hun eigen energievoorziening hebben, gevoed door een zonnepaneel.  

De stand van ROMA op Polyclose 2022.

Een andere productcategorie die heel belangrijk is – niet in de laatste plaats om het wooncomfort te verhogen – is insectenwering. Dankzij de zachte winters wordt het insectenseizoen en daarmee het horrenseizoen steeds langer. Ook de insectenwering moeten passen in de trend van naadloze raam-, deur- en gevelstijlen. De tijd van de zelf geknutselde horren ligt ondertussen ver achter ons. 

Outdoor living – buiten leven – is een beweging die een jaar of vijftien geleden een grote vlucht heeft genomen. Het is geen hype, maar een blijver gebleken. Producten voor het buitenleven, met name terrasoverkappingen zijn niet meer weg te denken uit het assortiment van de zonweringspecialist. Ze worden steeds meer een verlengstuk van het interieur van de woning en aangepast aan de persoonlijke stijl. Het is dan ook geen verrassing dat veelzijdige overkappingen – aangebouwd of vrijstaand, in verschillende materialen – en verwante producten prominent aanwezig zullen zijn op Polyclose.

“We zijn heel tevreden met de aanmeldingen tot nu toe en vol vertrouwen dat we in 2024 een succesvolle beurs gaan beleven”, aldus organisator Guy Martens. “We zijn er trots op dat we een omgeving creëren waar professionals kunnen netwerken, kennis kunnen uitwisselen en geïnspireerd kunnen raken door de nieuwste ontwikkelingen. Polyclose stimuleert de groei en vooruitgang in de sector, die steeds meer aandacht heeft voor duurzaamheid, en biedt waardevolle zakelijke kansen voor alle deelnemers.” 

Polyclose in het kort

Polyclose biedt al sinds 1991 een overzicht van alles wat open en dicht gaat aan en in de gevel, inclusief poorten en hekken. Standhouders zijn voornamelijk actief in: alu-profielen, alu-systemen, automatisatie, biometrische systemen, bouwbeslag, coating, deursystemen, dichtingen, gereedschappen, gevels, glas en toebehoren, kunststofprofielen, kunststofsystemen, machines, poorten, rolluiken, sloten, software, staalsystemen, toegangscontrole, ventilatiesystemen, vliegenramen en zonwering.

De bezoekers van de netwerk- en vakbeurs zijn voornamelijk actief in: aluminium- en kunststofbewerking, architectuur en studiebureaus, automatisatie en toegangscontrole, bouw, beveiliging, glas, ramen en deuren, schrijnwerk, ventilatie, zonwering en rolluiken en het buitenleven.

Praktisch

– Locatie: Flanders Expo in Gent (België) – Hal 1, 4 en 6
– Data: woensdag 17, donderdag 18 en vrijdag 19 januari 2024
– Openingstijden: van 9.30 uur tot 18.30 uur, met avondopenstelling tot 20 uur op donderdag

Gratis toegang voor professionals: registreer vooraf op www.polyclose.be met code PP4063268

– Exposantenlijst: zie www.polyclose.be
– Geïnteresseerde standhouders kunnen zich aanmelden via info@polyclose.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details