Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Paul de bruijn over de myICON: ‘De mooiste aluminium markies verdient de mooiste kap’

Paul de bruijn over de myICON: ‘De mooiste aluminium markies verdient de mooiste kap’

“Wel verdient de mooiste aluminium markies ook de mooiste kap. We zijn al ver met de ontwikkeling daarvan, waarbij het designprincipe hetzelfde blijft: strak als hout, met de duurzaamheid van aluminium! In het ontwerpproces hebben we overigens niet alleen naar het uiterlijk gekeken. De nieuwe kap zal daarom niet alleen door de consument worden gewaardeerd, maar ook door de mensen die hem moeten plaatsen.”

“Ik zou niet weten waarom je nu nog voor een houten markies zou moeten gaan”, gaat De Bruijn verder. “Als je klanten echt waar voor hun geld wilt bieden, adviseer je als zonweringspecialist de myICON in plaats van een traditionele houten markies. De myICON lijkt in alles op hout, zelfs de prijs is hetzelfde!” 

Door het speciaal ontwikkelde rechte profiel van hoogwaardig aluminium met subtiel op 45° afgewerkte hoeken, is het uiterlijk volgens De Bruijn net zo strak en slank als dat van de traditionele houten markies. “Materiaal en de kwaliteit van de laklaag bepalen het grote verschil in duurzaamheid.” 

Het profiel van de myICON is niet het enige verschil ten opzichte van bestaande aluminium markiezen. “De hoekstukken zijn door hun pasvorm en optimale montagemogelijkheid ongeëvenaard strak en sterk”, aldus De Bruijn. “Dat is niet alleen mooier, maar voorkomt ook materiaalmoeheid van bijvoorbeeld de scharnieren. Juist die zijn het meest in het oog springende verschil. Waar bestaande aluminium markiezen gebruik maken van grote, plastic aandoende scharnieren, is er voor de myICON met 3D-printtechniek een uiterst slim scharnier ontwikkeld. Pasvorm en montage zijn van veel hogere kwaliteit én – minstens net zo belangrijk – ze vallen nauwelijks op!” 

Afwerking

Naast de nieuwe aluminium kap blijft ook de hardhouten kap uit Redwood in het programma. “Bij de houten kap hebben we speciale aandacht besteed aan het montagesysteem”, vertelt Paul de Bruijn. “Slimmer, onzichtbaar en zonder dat de buitenzijde van de kap wordt aangetast. Dat maakt hem beter bestand tegen het Nederlandse klimaat.” Over afwerking kan De Bruijn kort zijn. “Alle mogelijkheden qua doek, afwerkbanden en gekleurde kopspijkers zijn mogelijk.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details