Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Parmezaan en patat gaan prima samen!
Lamellenoverkapping Twist. In de Showroom is veel aandacht besteed aan beleving.

Parmezaan en patat gaan prima samen!

Gibus opent kantoor, trainingscentrum en showroom in Zwolle

Met een drukbezochte bijeenkomst heeft het Italiaanse Gibus zijn nieuwe kantoor en showroom in Nederland geopend. Deze vestiging – de eerste van Gibus buiten Italië – moet Nederland, België en het noordwesten van Duitsland gaan bedienen. Gibus was met een grote delegatie naar Zwolle afgereisd om de ambities én de hoge verwachtingen van het bedrijf in dit deel van Europa te benadrukken. 

Lamellen met zonnecellen voor de Energy Pergola. 

Gibus heeft recent de Duitse zonweringspecialist Leiner overgenomen. Z&R heeft daar eerder over bericht. Het Italiaanse bedrijf had daardoor in Horgau, op twintig minuten van Augsburg, al een uitvalsbasis buiten Italië gekregen. Maar dat was bij Leiner. Daar is nu in Zwolle dus een eerste zelfstandige vestiging bijgekomen. Gibus werkte voorheen uitsluitend met plaatselijke agenten, maar toont met deze ‘sprong over de Alpen’ zijn ambities in Noordwest-Europa. 

Gibus heeft ook knikarmschermen in het assortiment.

Opening

Gibus had voor de opening op maandag 20 maart stevig uitgepakt. Er was een grote delegatie vanuit Italië onder leiding van de huidige CEO Alessio Bellin. In zijn kielzog was onder andere ook Gianfranco Bellin – met echtgenote – meegekomen, eigenaar, vader van, én de voormalige CEO van Gibus. 

De opening was gezellig druk. Er was livemuziek en voor een hapje en een drankje was gezorgd. De catering stond voor de ontmoeting van de Nederlandse met de Italiaanse cultuur: parmezaan en patat! Het feit dat ook de CEO van Gibus met een patatje te zien was, bewijst dat ze prima samengaan. 

CEO Alessio Bellin van Gibus spreekt de aanwezigen toe.

“Het is snel gegaan”, vond Martijn Westenbrink die aan de Nederlandse tak van Gibus leidinggeeft. “Een jaar geleden is het eerste contact ontstaan. Al snel ben ik toen naar Italië gereisd om het bedrijf en de producten goed te leren kennen. Het klikte eigenlijk meteen en in augustus stonden we op Polyclose en nu al openen we onze showroom in Nederland, nadat we in oktober de sleutel hadden gekregen. De overname door Gibus van Leiner en december-feestmaand hebben voor enige  vertraging gezorgd, maar vanaf januari hebben we vol gas gegeven. Daarbij hebben we veel ondersteuning gehad vanuit Italië, onder andere bij de showroominrichting maar ook van de marketingafdeling van Gibus.”    υ

De opening van de Gibus-showroom was druk bezocht.

Marktkennis

Als je als buitenlands bedrijf op een markt actief wilt worden, moet je er eigenlijk ook aanwezig zijn, vindt Westenbrink. “Natuurlijk heb ik de afgelopen maanden met veel mensen in de branche contact gehad over Gibus en bij veel van hen heb ik een luisterend oor gevonden. Een substantieel aantal van die contacten was aanwezig bij de opening. Ik verwacht dat het feit dat Gibus nu over een showroom in Nederland beschikt onze positie sterker zal maken. Het feit dát we een showroom hebben, is op zich al een pre. Een extra voordeel is natuurlijk dat men onze producten nu van dichtbij kan zien en kan aanraken, dat men kan ervaren hoe de afwerking is, hoe ze gemonteerd worden enzovoort. Een product fysiek ervaren, daar kan geen brochure, folder of foto tegenop!” 

Overigens kunnen de dealers van Gibus in Nederland, België en het aangrenzende Duitse gebied ook van de showroom in Zwolle gebruikmaken. Een verkapping is immers een grote aankoop en niet elke dealer kan het brede assortiment van Gibus in zijn geheel in de eigen showroom laten zien. Op afspraak kunnen Gibus-dealers met hun klanten naar Zwolle komen om de daar opgestelde overkappingen te bekijken. (Voor particulieren zonder dealer-begeleiding is de showroom niet toegankelijk.) 

Training

In de showroom in Zwolle beschikt Gibus ook over alle noodzakelijke faciliteiten om zonweringmonteurs te trainen die met de Gibus-producten gaan werken. “Héél belangrijk”, meent Westenbrink. “Als de monteurs een product niet zien zitten, gaat een dealer er helemaal niet aan beginnen. We hebben hier alle faciliteiten om monteurs goed op te leiden, zowel voor de praktijktrainingen als een instructieruimte voor de theorie.” 

Hooggespannen

“Ons team in Zwolle is hoogst gemotiveerd om Gibus in Noordwest-Europa tot een succes te maken”, zegt Westenbrink. “Gibus biedt ook screens en knikarmschermen aan, maar we zijn met name gespecialiseerd in lamel- en vouwdaken. In die twee productgroepen hebben we eigenlijk voor alles een oplossing: van instapper tot ‘full options’, allemaal met veel verlichtingsopties. Al onze producten onderscheiden zich niet alleen door Italiaans design, maar ook door een hoogwaardige afwerking en productkwaliteit, eigenschappen die aansluiten bij de wensen en behoeften van consumenten in België, Nederland en Duitsland. Belgen zijn geboren met een baksteen in hun maag en investeren daarom graag en veel in hun eigen huis, Nederlanders zijn vaak voorlopers in het volgen van designtrends en Duitse consumenten waarderen kwaliteit en degelijkheid. Gibus speelt op al die aspecten in. Onze verwachtingen zijn dus hooggespannen!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details