Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Oog hebben voor de mens
Jos Stoit, Managing Director van Guillaume Janssen Global BV

Oog hebben voor de mens

Terugkijkend, zo aan het einde van dit jaar, zijn we als zonweringbranche overdonderd door het vele werk, de vele opdrachten en het succes van vele klanten die mooie zonweringen en raambekledingen hebben besteld en afgenomen. 

We hebben met z’n allen op onze tenen gelopen om deze, bijna onophoudelijke stroom van vragen, bestellingen, leveringen en montageopdrachten bij te kunnen benen. Hopelijk met een grote glimlach op ons gezicht, want zo uitzonderlijk was het sinds jaren niet meer. 

Een neveneffect hiervan is waarschijnlijk de frustratie die is ontstaan over een hele keten die verstoord is geraakt. Ongekende levertijden van onze bestellingen in ieder onderdeel van de keten, soms zo extreem dat er gewoonweg geen leverdatum meer werd afgegeven. En hoe ga je dat dan weer uitleggen aan je klanten? Gelukkig hielp de hele maatschappij er aan mee om bij klanten acceptatie te krijgen, omdat in veel sectoren dezelfde verschijnselen aan het licht kwamen. 

Wat heeft dit alles met ons en onze medewerkers gedaan? Hoe hebben alle collega’s van verkoop tot administratie, van productie tot montage het afgelopen jaar ervaren? Ze werken weliswaar niet in de zorg, maar hebben wel onder hoogspanning gestaan. De vragen waren vaak groter dan de beschikbare capaciteit en dat niet alleen gedurende het seizoen, maar het hele jaar door. Is er überhaupt nog sprake van een seizoen? 

De vraag die dan bij mij opkomt, als reflectie op dit afgelopen jaar, is of wij in alle drukte wel voldoende oog voor elkaar en voor onze medewerkers hebben gehad. Waren we niet teveel bezig met het managen van de drukte en hadden we wel genoeg aandacht voor de collega’s die op hun tenen liepen? 

De grootste uitdaging voor ons als zonweringbranche blijft de instroom van nieuwe medewerkers in alle geledingen van onze bedrijven. En dat gaat ons allemaal aan. Hoe levendig en vitaal ontwikkelen we onze branche naar de toekomst? Zijn we in alle drukte en plannen voor het nieuwe jaar wel bezig met het ‘boeien en binden’ van medewerkers? Zetten we wervingscampagnes op om de wereld te laten zien hoe aantrekkelijk we zijn als zonweringbranche en welke bijdrage we leveren aan een duurzamere wereld? Of zijn we soms te bescheiden en te druk met de beslommeringen van alledag? 

Laten we oog hebben voor de mens achter de collega of medewerker, want tevreden medewerkers zijn een uitnodiging voor nieuwe instroom en leveren bovendien tevreden klanten op. Met een grote glimlach op naar een zonnige toekomst!     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details