Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘Onzekerheid is de enige zekerheid’
Erik Willems, commercieel manager bij Verano BV

‘Onzekerheid is de enige zekerheid’

‘Energiebesparing begint met zonwering!’

Zoekend naar inspiratie voor deze column valt mijn oog op het tijdschrift van Somfy over onze branche in 2023 en dan eigenlijk specifiek op de kop: ‘Onzekerheid is de enige zekerheid’. Deze kreet omschrijft denk ik perfect het gevoel dat niet alleen in onze branche leeft, maar binnen de hele maatschappij. Wat gaat er gebeuren als er richting winter opnieuw een gastekort dreigt? Maakt Covid-19 nog een comeback? Hoe gaat de oorlog tussen Rusland en Oekraïne zich ontwikkelen? Allemaal factoren die direct en indirect ook gevolgen hebben voor onze branche. Praten (of schrijven) erover vergroot de onzekerheid waarschijnlijk alleen nog maar, dus onbedoeld draag ik er ook aan bij, niet per se mijn bedoeling. 

Waar liggen onze kansen in deze ‘onzekere’ tijden? Met de start van de lente is op initiatief van de European Solar Shading Organisation, ES-SO de eerste Global Shading Day georganiseerd. Hiermee willen we – Verano heeft dit initiatief van harte ondersteund – de toegevoegde waarde van zonwering in de strijd tegen de oververhitting van gebouwen nog meer onder de aandacht brengen. Energiebesparing begint met zonwering! 

Door efficiënte zonwering kan er niet alleen op de energierekening worden bespaard, ze zorgt ook voor een beter binnenklimaat en draagt bij aan een positieve klimaatverandering. Naar mijn mening gaat deze win-win-situatie in de komende jaren voor onze branche een cruciale rol vertolken. 

Maar hoe vertalen we deze boodschap zo goed en begrijpelijk mogelijk richting de eindgebruiker? Op onze website hebben we een simpele rekentool, waarmee de eindgebruiker door beantwoording van enkele eenvoudige vragen globaal kan berekenen met hoeveel graden de oververhitting in huis door het gebruik van screenzonwering kan worden beperkt. Na het invullen wordt de besparing die gerealiseerd kan worden direct zichtbaar, ook nog eens gesplitst naar lichte en donkere doekkleuren. 

Onze partners proberen we meer zekerheid te verschaffen met ons partnerprogramma, dat dit jaar een upgrade heeft gekregen. Naast verschillende landelijke marketingacties, zijn we dit jaar ook voor het eerst op de nationale televisie te zien. En verder zijn we dit jaar gestart met het genereren van leads voor sommigen van onze premium partners buiten onze landsgrenzen. 

Daarnaast proberen we onze partners kansen – en daarmee zekerheid – te bieden door ons productenpakket dat een aantal mooie, nieuwe producten omvat. Hoge verwachtingen hebben we natuurlijk van onze prijswinnende V875 – Belluno, waarmee we als bedrijf voor de tweede keer in ons bestaan een Red Dot Award hebben gewonnen. 

Ik wens u allen veel zekerheid toe!

PS Om helemaal mee te gaan in de trend van het moment, heb ik een deel van deze column laten genereren met een AI-writer. Ik ben benieuwd of de lezers van Z&R kunnen achterhalen welk gedeelte dat is!   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details