Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Nieuwe terrasoverkapping Terrazza Sempra van Weinor

Nieuwe terrasoverkapping Terrazza Sempra van Weinor

Weinor brengt een nieuwe terrasoverkapping op de markt. De Terrazza Sempra is gebaseerd op het model Terrazza Originale, dat zich al vele jaren heeft bewezen. Door de vormgeving van de staanders en dakliggers heeft de nieuwe terrasoverkapping een heel strak uiterlijk gekregen. Doelgroep voor de Terrazza Sempra zijn opdrachtgevers die een modern design willen, zonder dat ze af hoeven te zien van de gebruikelijke dakhelling.

Dakbedekkingen van glas hebben als een doorslaggevend voordeel ten opzichte van andere terrasoverkappingen dat ze veel licht op het terras brengen. Dat wordt door weinor als een duidelijk pluspunt beschouwd, vooral voor Noord- en Midden-Europa omdat de dagen daar ’s winters relatief kort en donker zijn. 

De Terrazza Sempra kan worden aangevuld met glazen wanden, verticale zonweringen en dakzonwering, alsmede met led-verlichting en een verwarmingssysteem, ook achteraf.

Heldere lijnen, hoge stabiliteit

Omdat de weinor terrasoverkapping Terrazza Originale – die inmiddels al bijna twintig jaar met succes wordt verkocht – als basis voor de Terrazza Sempra is gebruikt, combineert de nieuwe overkapping bewezen technologie met tijdloos design. Waar bij de traditionele overkapping eerder ronde vormen domineren, is de Sempra juist met rechte lijnen ontworpen. 

Dakliggers, staanders, dakgoot, overal zijn bij de Terrazza Sempra duidelijke lijnen te herkennen. Bijzonder inventief zijn de dakliggers, die dankzij hun T-vorm heel stabiel zijn. Ze worden aan de voorzijde afgesloten met een afdekkapje in de vorm van een omgekeerde T, zodat een harmonieus totaalbeeld ontstaat. Verder zijn ook de glaslijsten van de Sempra optisch aangepast. Wat onveranderd blijft in vergelijking met Terrazza Originale, is de gebruikelijke dakhelling. Hierin verschilt de Terrazza Sempra van de door en door kubusvormige weinor overkapping Terrazza Pure. 

Slimme details voor een eenvoudige montage

Vele andere technische details die hun waarde hebben bewezen bij de Terrazza Originale zijn in het ontwerp van de Terrazza Sempra overgenomen. Bijzonder praktisch voor de monteur is bijvoorbeeld de vierhoekige staander 115 met geïntegreerde afvoerbuis en openingsfunctie voor eenvoudige montage- en onderhoudswerkzaamheden. Bovendien kan de hoogte van de waterafvoer individueel worden aangepast, afhankelijk van de bouwkundige omstandigheden en wensen van de opdrachtgever ter plaatse. 

Met de dakgoot 220 zijn – afhankelijk van uitval en sneeuwbelasting – tot 20% grotere overspanningen mogelijk, zonder dat de dakgoot met extra staal verstevigd hoeft te worden. De eindgebruiker kan hierdoor genieten van een onbelemmerd uitzicht naar buiten, zonder middenstaander. Bovendien kan de stalen versteviging los worden besteld en ter plaatse aangebracht, waardoor het transportgewicht aanzienlijk wordt gereduceerd en de montage wordt vereenvoudigd. 

De Terrazza Sempra kan in verschillende dakvormen worden uitgevoerd, bijvoorbeeld in verschillende vormen van het lessenaarsdak, ook als gevels uitspringen of bij een balkonuitsparing. Op deze manier kan de zonweringspecialist zijn klanten individuele oplossingen naar wens en op maat aanbieden en tegelijkertijd voldoen aan alle bouwkundige eisen. 

Led-verlichting, verwarmingssysteem, zonwering

Voor de Terrazza Sempra biedt weinor nu ook de lichtlijst LED-Design in hoekige uitvoering aan. Voor wie kleur op zijn terras wil, is de led-strip RGB Stripe met 48 kleuren en 3 wittinten leverbaar. Als de overkapping al staat, kan ze ter plaatse worden gemonteerd, dus ook achteraf. Net als het Tempura Quadra verwarmingssysteem, dat met zijn kubusvormige uiterlijk perfect in de totale designlijn van de Terrazza Sempra past. 

Om bescherming te bieden tegen inkijk en om de zon te weren, kunnen de verticale zonwering weinor VertiTex II, het onder het dak gemonteerde serrezonnescherm Sottezza II en de bovenliggende zonwering WGM Top probleemloos aan de Sempra worden toegevoegd. Alles kan eenvoudig worden bediend met de draadloze besturing BiConnect. 

Uitbreiding naar serre mogelijk

Als eindgebruikers een uitgebreide bescherming tegen weersinvloeden voor hun terras willen, kunnen zonweringspecialisten deze wens eenvoudig vervullen met de op maat gemaakte, volledig glazen schuifdeuren w17 easy. Ze kunnen snel en eenvoudig worden gesloten en op warme dagen net zo gemakkelijk weer worden geopend. Vanzelfsprekend kan dit glazen wandsysteem ook achteraf aan een bestaande Terrazza Sempra terrasoverkapping worden toegevoegd.   


"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details