Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Nieuwe Luxaflex® M-Screen Ultimetal® beschermt tegen zon en warmte op kantoor

Nieuwe Luxaflex® M-Screen Ultimetal® beschermt tegen zon en warmte op kantoor

Luxaflex®®, marktleider op het gebied van raambekleding, introduceert het nieuwe innovatieve M-Screen Ultimetal®doek. Deze raambekleding neemt externe factoren zoals lichtschittering op een laptopscherm of wisselende temperaturen weg door de gemetalliseerde achterzijde. Zo is het M-Screen Ultimetal®, van het Hunter Douglas dochterbedrijf Mermet, uitermate geschikt voor kantoren en publieke gebouwen.

Hoogste lichtreflectie
Het M-Screen Ultimetal® doek is opgebouwd uit 36 procent glasvezel en 64 procent vinyl en heeft een gemetalliseerde achterzijde. Hierdoor wordt 83 procent zonne-energie gereflecteerd, wat ongewenste oververhitting van de ruimte voorkomt. Door de hoge lichtreflectie biedt dit doek ook een omvangrijke energiebesparing in de vorm van vermindering van airconditioning in de zomer en verwarming in de winter.

Gefilterde lichtinval
Voor een productieve werkomgeving zijn een aangename temperatuur en de juiste mate van licht met een scherp doorzicht naar buiten belangrijk. Het weefsel van de M-Screen Ultimetal® bevat minuscule gaatjes voor een adequate lichtinval en waarborgt tevens de kwaliteit van transparantie. De lichtinval wordt door het doek gereguleerd, waardoor tot 97 procent van de lichtstralen worden gefilterd. Door deze filtering van zonnestralen is er totale controle over de lichtschittering op bijvoorbeeld beeldschermen in een kantoor.

Geschikt voor publieke gebouwen
Door het gebruik van glasvezel en vinyl in het M-Screen Ultimetal® doek kan er een verlaging van energieverbruik worden gerealiseerd. Hierdoor is deze raambekleding uitermate geschikt voor projecten die dienen te voldoen aan hoge EPC-eisen en duurzame certificeringsystemen als BREEAM-NL en LEED in (publieke) gebouwen. Daarnaast werkt dit doek brandvertragend, is deze onderhoudsvriendelijk en waterafstotend.

Dezelfde werking als buitenzonwering
Dat zonwering niet alleen buiten dient te hangen om oververhitting in de binnenruimte tegen te gaan, bewijst Luxaflex®® met het M-Screen Ultimetal® doek. Deze raambekleding wordt namelijk binnen gemonteerd en voldoet aan gelijke maatstaven als buitenzonwering met eenzelfde functie. Door de mechanistische weerstand hangt dit doek zeer goedgevormd in het raamkozijn en oogt deze degelijker dan robuustere pvc-doeken.

Collectie
Het M-Screen Ultimetal® doek is verkrijgbaar in de onderstaande kleurnummers:

M-Screen Ultimetal

Het M-Screen Ultimetal® doek is beschikbaar bij de geselecteerde Luxaflex®®-projectdealers. Extra informatie is te vinden in de Engelstalige brochure (zie bijlage) of via een geselecteerde Luxaflex®®-projectdealer.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details