Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘Nieuw: bioklimatische lamellen­daken Velvet en Velvet Plus’
De Velvet past uitstekend bij dit in moderne stijl gebouwde huis.

‘Nieuw: bioklimatische lamellen­daken Velvet en Velvet Plus’

“Een buitenruimte die design en technologie combineert met veelzijdigheid en regelbare lichtinval en ventilatie.” Dat zijn volgens algemeen directeur Martijn Westenbrink van Gibus Nederland de essentiële kenmerken van de nieuwe Velvet en Velvet Plus bioklimatische lamellendaken van Gibus. 

Bij de twee bioklimatische lamellendaken Velvet en Velvet Plus kan worden gekozen tussen een volledig gesloten dak, een halfopen dak door de lamellen te kantelen (tot 85°) of een open dak door de lamellen op te schuiven. Een gesloten dak zorgt voor volledige beschaduwing en maximale bescherming tegen weersinvloeden, met gekantelde lamellen kan een optimaal microklimaat onder het lamellendak worden gecreëerd door licht en lucht te reguleren. 

Het minimalistische design van de Velvet Plus past uitstekend bij de muren uit natuursteen.

De Velvet-lamellendaken maken gebruik van het Velvet Motion-systeem, waarvoor octrooi is aangevraagd. Dat systeem maakt roteren van de lamellen mogelijk, onafhankelijk van het in elkaar schuiven van de lamellen. De dubbele beweging wordt gemaakt door twee verschillende motoren. Een lineaire motor zorgt ervoor dat de lamellen kunnen roteren in een hoek van 0 tot 85°, een tweede motor zorgt ervoor dat de lamellen van het dak soepel in elkaar schuiven tot een pakket. 

Behalve met Velvet Motion zijn de twee nieuwe modellen ook uitgerust met de gepatenteerde Side Seal-technologie die bij een gesloten lamellendak de afdichting rondom van de lamellen en daarmee een optimale weersbestendigheid garandeert. 

De nieuwe lamellendaken hebben volgens Westenbrink een stevige constructie van geëxtrudeerde – gepoedercoate – aluminium profielen. “Ze combineren uitstekende technische prestaties met een minimalistisch en ultramodern ontwerp dat uitstekend past bij elke architectuur-, tuin- en landschapsstijl, waardoor gepersonaliseerde buitenruimtes kunnen worden gecreëerd.” De Velvet-lamellendaken zijn zowel vrijstaand als halfvrijstaand met gevel- of zijbevestiging leverbaar en bieden daardoor veel vormgevingsmogelijkheden. 

De Velvet en de Velvet Plus verschillen op één punt van elkaar. De Velvet kan worden voorzien van zipscreens om zon, wind en/of inkijk te weren óf van glazen wanden om beschutting te bieden tegen weersomstandigheden. Bij de Velvet Plus kunnen beide opties worden gecombineerd, waarbij de zipscreens volledig zijn geïntegreerd in de omkadering en de staanders. 

Andere opties van de twee overkappingen zijn ledverlichting met wit of gekleurd licht, heaters of een audiosysteem dat via bluetooth rechtstreeks vanaf de smartphone kan worden bediend om muziek van bijvoorbeeld Spotify of Apple Music af te spelen. 

“Gibus heeft ook bij de Velvet en de Velvet Plus weer veel aandacht besteed aan montage- en onderhoudsvriendelijkheid”, aldus Westenbrink. “Zo is dankzij het gepatenteerde Quick Blade-systeem het in- en uithaken van de lamellen in het mechanische aandrijfsysteem uiterst eenvoudig, wat de montagetijd aanzienlijk verkort.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details