Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
NederLux: Trendy, innovatief en verkrijgbaar in Zeewolde
Postma: “Het is belangrijk dat swela een eigen gezicht houdt.”

NederLux: Trendy, innovatief en verkrijgbaar in Zeewolde

Nieuwe samenwerking en nieuwe swela collectie 2023

De ontwikkelingen gaan snel bij NederLux in Zeewolde. Klaas-Jan Postma heeft begin 2020 een vliegende start gemaakt. Inmiddels is er al een paar keer opgeschaald, met personeel en bedrijfsruimte. “We hebben het net zo druk als de rest van de zonweringbranche”, vertelt Postma. “Juist door die drukte zijn we nog meer in beeld gekomen en hebben we ons kunnen bewijzen. Leverbetrouwbaarheid en kwaliteit zijn hier speerpunten, dat wordt gewaardeerd in het land.” Als oud-werknemer van swela hoef je Postma niets te vertellen over het merk. De keus voor NederLux als exclusief distributiepunt was voor swela dan ook voor de hand liggend. Een samenwerking die vooral voor de vakhandel met een voorliefde voor swela zeer welkom is. “Zelfde gezicht, zelfde merk”, zegt Postma. “Dat geeft een vertrouwd beeld, wat in 2022 nóg vertrouwder wordt… ” 

Welkom terug

Het vertrouwde beeld van een swela expert die swela verkoopt wordt in 2022 nog vertrouwder omdat niemand minder dan Marina Schavemaker zich bij NederLux heeft aangesloten. “Twee vertrouwde gezichten die swela uitdragen”, zegt Marina lachend. “Het heeft blijkbaar zo moeten zijn.” Postma noemt het aantreden van Schavemaker in de voor haar zo bekende rol als salesmanager een vanzelfsprekende en meer dan welkome stap. “We hebben jaren samengewerkt om swela te verkopen en de vakhandel te ondersteunen. We hoeven dus niet aan elkaar te wennen, we pakken de draad gewoon weer op! De eerste reacties die ik van klanten krijg, zijn hartverwarmend. Het is echt ‘welkom terug’ in doekenland.” 

“2022 wordt een jaar waarin we de dealer willen inspireren.”

Nieuwe swela collectie 2023

Marina Schavemaker heeft de swela collectie 2023 uitgebreid bekeken en beoordeeld. “Heel smaakvol en volledig beantwoordend aan de trends van dit moment. Ik zie mooie kleurcombinaties, veel aardetinten en als klap op de vuurpijl een aantal referenties die met een nieuw garen zijn geweven. Bijzonder fraai zijn de zandkleurige tinten en de combinaties van grijs met natuurlijke kleuren. Eén van mijn favorieten is een nieuwe petrol kleur.” 

“Als je het mij vraagt een collectie met potentie”, vult Postma aan. “De dessins die zijn geweven met het nieuwe garen zijn echt bijzonder fraai. De nieuwe draad die swela toepast, is zachter dan het normale polyester, waardoor het doek een fijne textielstructuur krijgt. Het voelt aan als het oude acryl, heel vertrouwd dus.” 

Volgens Marina Schavemaker borduurt de collectie voort op bestaande trends, maar wel met een eigen gezicht. “Dat zie je onder andere aan de ton sur ton kleurensamenstellingen. Met de nieuwe collectie zal ik volgend jaar eerst de fabrikanten bezoeken. Daarna ga ik met boeken en stalen langs bij de vakhandel. 2022 wordt een jaar waarin we de dealer willen inspireren, zodat hij of zij per 1 januari 2023 gemotiveerd van start kan gaan met deze mooie collectie.” 

Zowel Schavemaker als Postma kijken uit naar 2022 en hebben enorm veel zin in de samenwerking.

Ook online vooruitgang

Achter de schermen werkt swela hard aan een nieuwe website. Postma vindt het belangrijk dat swela een eigen gezicht houdt. “Onder swela.nl richten we alles op de meest ideale manier in voor de Beneluxmarkt, inclusief een dealerportal. Swela laat hiermee zien dat ze ons partnerschap serieus nemen en wij gaan maximaal gebruik maken van de online slagkracht die de website ons zal bieden.” 

Zowel Schavemaker als Postma kijken uit naar 2022 en hebben enorm veel zin in de samenwerking. “NederLux ziet het nieuwe jaar positief en vol vertrouwen tegemoet”, zegt Postma tot besluit.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details