Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘Moderne lijn Q-series blijkt een groot succes’
In de showroom van Rainbowsol in Leerdam is een aparte wand ingericht om de Q-series te presenteren.

‘Moderne lijn Q-series blijkt een groot succes’

Het is alweer bijna vier jaar geleden dat Rainbowsol voor hun concept Q-series de Z&R Product of the Year Award heeft gewonnen. Hoe staat het nu met deze lijn? En was de toekenning van de Award terecht? Robert Bosch, verantwoordelijk voor de verkoop bij Rainbowsol moet lachen. “Natuurlijk was het terecht dat we de Award toen hebben gewonnen!” Dan serieus: “Ik kan het onderbouwen, want de Q-series doet het gewoon goed in de markt.”  

Robert Bosch ontvangt regelmatig geïnteresseerde zonweringspecialisten in de showroom. “Er valt veel te vertellen, maar beter is om het te laten zien!”

Voor degenen die het destijds hebben gemist, een korte opfrissing van het geheugen. In juli 2019 heeft Rainbowsol tijdens een groot feest in Leerdam de Q-series gepresenteerd, kort nadat Rainbowsol voor dit concept de Z&R Product of the Year Award 2019 had gewonnen. De Q-series omvat het tweebuis knikarmscherm Q-230, het zelfdragende knikarmscherm Q-240, het uitvalscherm Q-105 en de zipscreen Q-100. “Allemaal in de Limited Edition kleuren en bovendien te personaliseren met fraaie inlays”, licht Bosch toe. “Verder is de ledverlichting in de twee knikarmschermen op een elegante manier geïntegreerd.” De gehele lijn is uitgevoerd met Somfy io-motoren. Het uitvalscherm en de zipscreen zijn eventueel leverbaar met solar. 

Een detailfoto van de Q-serie. Let op de inlay.

De Q-series kan in z’n algemeenheid het beste omschreven worden als “strak en modern”, vindt Bosch. “De lijn sluit bovendien goed aan bij de hedendaagse smaak én moderne architectuur, maar kan zeker ook worden gecombineerd met klassieke bouwstijlen. Na de introductie van de Q-series was het natuurlijk afwachten of het concept zou aanslaan. Wij kunnen de toekomst immers ook niet voorspellen. Natuurlijk hadden we er een goed gevoel bij en uiteraard ontwikkelen we onze producten met een doordachte visie. Dan is het wel fijn om te zien dat de belangstelling voor de Q-series in de afgelopen jaren is gegroeid. Aanvankelijk hebben we bewust voor een low profile-benadering gekozen, omdat je ook mogelijke kinderziektes in de producten wilt ontdekken. Maar die waren er gelukkig niet, nul-komma-nul! Pas het vorig jaar hebben we de Q-lijn standaard in onze catalogus opgenomen en dit jaar treden we er meer mee naar buiten. Met andere woorden: de prachtige Q-series gaat nu de aandacht krijgen die ze verdient!” 

Volgens Bosch ziet de markt de onderlinge cohesie van de verschillende producten uit de Q-series. “De bewuste consument wil geen allegaartje aan zijn gevel. Deze producten hebben allemaal dezelfde stijl. Als je een knikarmscherm hebt laten monteren en op een andere plek aan je gevel wil je een zipscreen, dan is het vanuit esthetisch oogpunt belangrijk dat dit in één stijl kan.” 

Deze consument is erg blij met zijn Q-series aan de gevel.

Gevraagd naar wie nu precies interesse heeft in de Q-lijn, is het antwoord helder. “Noem het de mode- en trendbewuste consument. Je ziet de serie vooral in de bekende nieuwbouwwijken. Ook zie je dat zwart, antraciet en grijs al een tijdje dé kleuren zijn waar het in het interieur om draait. Deze lijn sluit daar voor buiten prachtig bij aan.” 

Ook van de Rainbowsol-dealers krijgen Bosch en zijn collega’s nuttige en goede feedback. “Je merkt het enthousiasme van degenen die de Q-series in de showroom tonen.” En dan lachend: “Dus ja, wat ons betreft was het volkomen terecht dat wij in 2019 de Z&R Product of the Year Award hebben gewonnen!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details