Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Minimalistisch en slim: Gibus presenteert de nieuwe bioklimatische pergola Movie.

Minimalistisch en slim: Gibus presenteert de nieuwe bioklimatische pergola Movie.

Dankzij zijn delicate elegantie, het resultaat van een perfecte balans tussen slanke volumes en puur design, is Movie de ideale oplossing om kleine buitenruimtes om te toveren in betoverende ruimtes van welzijn; met als extra bonus uitzonderlijk comfort, gegarandeerd door de mogelijkheid om de pergola op afstand te beheren met behulp van een eenvoudige app.

Albert Hadley, de legendarische Amerikaanse binnenhuisarchitect, zei altijd dat binnenhuisarchitectuur “het creëren van een levenskwaliteit, een schoonheid die de ziel voedt” is. We lenen graag zijn woorden, ook al hebben we het niet over interieurs maar exterieurs, om de essentie van de Pergola Movie te beschrijven.  Voorgesteld door Gibus, een van de toonaangevende spelers in Europa in de sector van high-end outdoor design, is Movie de ideale oplossing voor diegene die kleine buitenruimtes, zoals terrassen of kleine tuinen willen transformeren in ruimtes van duurzaam welzijn, waar je kunt leven in het zonlicht, genieten van het panorama of de schoonheid van de natuur.

Als nieuwe toevoeging aan het Gibus assortiment van bioklimatische pergola’s – de meest uitgebreide op de Italiaanse markt tot nu toe – herdefinieert deze constructie het buitenleven en verbetert het met zijn lichte elegantie. Dit is het resultaat van een lijnenspel gekenmerkt door pure lijnen die een designtaal communiceert die expressief is en minimaal van vorm. Movie wordt gekenmerkt door zijn slanke volumes – momenteel de meest minimale in het assortiment bioklimatische modellen van Gibus. De Movie heeft- slanke staanders (11 x 11 cm staanderprofiel) en een compacte goot (15 cm hoog), kenmerken die hem een aangename, luchtige persoonlijkheid geven waarmee hij zelfs kleine buitenruimtes kan aankleden zonder deze te overweldigen.

De nieuwe Gibus pergola combineert een strak, eigentijds ontwerp met waardevolle technische prestaties: hij is uitgerust met lamellen die tussen 0° en 115° ronddraaien, waardoor de intensiteit van de zonnestralen naar behoefte wordt verminderd om schaduw of bescherming tegen wind en regen te bieden. Naast de horizontale bescherming kan Movie verder worden beschermd door de zijkanten af te sluiten met glazen schuifwanden en zipscreens (transparant, zonwerend, verduisterend, insectenhor) om altijd de gewenste comfortomstandigheden te garanderen. Voor nog meer veelzijdigheid kan Movie ook worden uitgerust met LED-verlichting (spot geïntegreerd in de lamellen of LED strip in de goot), ideaal om de constructie bij zonsondergang te verlichten en een suggestieve sfeer te creëren waarvan alleen of in gezelschap kan worden genoten.

Mooi en hightech, maar dat niet alleen: Movie is ook een “smart” oplossing, eenvoudig te activeren en te beheren waar je ook bent. Ontworpen met een “new-generation concept”, het resultaat van aanzienlijke investeringen van Gibus in de ontwikkeling van het comfort van zijn producten, is deze pergola van nature verbonden en heeft hij zijn eigen app. Hij kan dus niet alleen worden bediend met een afstandsbediening, maar ook op een heel eenvoudige manier met een smartphone, terwijl je op vakantie of op het werk bent, zelfs vanuit het huis of waar dan ook. Een groot voordeel op het gebied van comfort, veiligheid en energie-efficiëntie: denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om de Movie ’s nachts te verlichten als u niet thuis bent, waardoor uw buitenruimte beter zichtbaar wordt en dus een moeilijker doelwit voor indringers. Of, in het geval van een pergola die tegen een raam leunt, de interessante

mogelijkheid om de lamellen of verticale screens op afstand te bedienen om ze te sluiten tijdens de warmste uren van de dag om het thermische comfort binnen te behouden. Dit nieuwe Gibus-model kan ook worden beheerd door domoticasystemen: de beweging van de lamellen kan van nature worden aangesloten op het domoticasysteem dat mogelijk in het gebouw aanwezig is, zonder dat er extra besturingseenheden nodig zijn.

Movie is gemaakt van geëxtrudeerd aluminium voorzien van poedercoating en is uitgerust met een nieuw regenwaterafvoersysteem waarmee je tijdens de installatie kunt kiezen door welke poten het water wordt afgevoerd. Deze pergola is verkrijgbaar in een vrijstaande, zijkant aanleunde versie of frontaal aanleunende versie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details