Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Markiezen Nederland neemt poedercoatinginstallatie in gebruik
Poedercoaten is niet de meest ingewikkelde klus, maar concentratie blijft nodig om met oog voor detail het beste resultaat te krijgen.

Markiezen Nederland neemt poedercoatinginstallatie in gebruik

Regeren is vooruitzien, zo simpel is het. Maar soms is daar wel een investering voor nodig. Johan Hol en Aart van den Berg, de directeur-eigenaren van Markiezen Nederland hebben in het afgelopen jaar een geavanceerde poedercoatinstallatie aangeschaft en de daarbij behorende opleiding gevolgd. “Met het oog op 2023 is de installatie van deze machine voor ons een goede strategische zet.” 

Over het nut van poedercoaten zal iedereen het eens zijn. Het elektrostatische verfproces, waarbij met perslucht negatief geladen poeder op een product wordt verstoven, dat vervolgens op het oppervlak van dat product wordt ‘gebakken’, levert bescherming op tegen invloeden van buitenaf. Het resultaat is dat bijvoorbeeld zonweringsystemen – en dus ook markiezen – langer mooi blijven en een langere levensduur krijgen. Een goede poedercoating beschermt een product immers tegen de inwerking van bijvoorbeeld weersinvloeden. 

Met plezier én deskundigheid maken de medewerkers van Markiezen Nederland al gebruik van de nieuwe poedercoatinstallatie.

“Voorheen besteedden wij al onze poedercoatwerkzaamheden uit”, leggen Hol en Van den Berg uit. “Nu kiezen we voor eigen regie. We hebben ons assortiment uitgebreid met meer dan 500 items, zoals hoeklijnen, kokers, t-profielen en platstaf. We leveren deze producten op elke gewenste lengte en door het poedercoaten uiteraard in de gewenste kleur. We geven onze dealers hier een speciale korting op. Mede omdat wij alles zelf op maat zagen, hoeven we de klant ook niet te laten betalen voor restmateriaal. Dat kan weer voor een volgend project worden gebruikt.”

Levertijden

“Door de ingebruikname van een eigen poedercoatinstallatie verkorten we niet alleen onze levertijden omdat we nu sneller kunnen schakelen. We zijn immers niet meer afhankelijk van externe partijen. Een tweede voordeel is dat we nu met kleinere voorraden kunnen volstaan”, aldus Hol en Van den Berg. “Daarnaast zijn we nu in staat om een groter aantal minder-gangbare kleuren voor een interessante prijs aan te bieden.” 

“Hoewel we deze investering hebben gedaan met de gedachte om de poedercoatinstallatie voor onze eigen productie in te zetten, zijn we er inmiddels van overtuigd geraakt dat we poedercoaten ook als dienst voor andere partijen kunnen gaan aanbieden”, zeggen Hol en Van den Berg. “Ook als de te poedercoaten producten niet specifiek voor markiezen bedoeld zijn, maar bijvoorbeeld voor andere zonweringproducten worden gebruikt.” 

De voorraadpositie van Markiezen Nederland is prima op orde.

Natuurlijk hebben ze zich bij Markiezen Nederland inmiddels een beeld gevormd van de markt in het nieuwe jaar. “We hebben het vermoeden dat onze branche in 2023 weleens wat economische tegenwind kan gaan ervaren. Dan is het fijn als de markt weet dat er een partij is die – zeker op het gebied van markiezen – vrijwel het gehele traject in eigen beheer heeft. Dat wil zeggen, de bouw van complete markiezen, maar dus ook de productie van profielen en het poedercoaten in een kleur naar wens. Dat levert onze klanten uiteraard veel voordelen op. We verwachten daarom dat we door onze nieuwe, geavanceerde poedercoatinstallatie en de levering van profielen onze marktpositie verder zullen kunnen versterken.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details