Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Manta Roofs: ‘Luxe overkappingen van textiel zijn een verrijking voor een terras’
Overkappingen van Manta Roofs zijn een sfeervolle oplossing. (Beeld: Yara Verstappen Fotografie.)

Manta Roofs: ‘Luxe overkappingen van textiel zijn een verrijking voor een terras’

Manta Roofs streeft ernaar om met zijn overkappingen bij weer en wind sfeervol genieten op het terras mogelijk te maken. De stijlvolle textiele overkappingen bieden bescherming tegen zon, regen en wind, zonder dat het uitzicht verloren gaat. Medeoprichter Bart Weesing van Manta Roofs laat zijn licht over deze oplossing schijnen. 

Hoewel Manta Roofs nog maar kort bestaat, heeft het bedrijf de wind in de zeilen. “Onze terrasoplossingen worden goed ontvangen. We krijgen veel complimenten. Klanten vinden het fijn om er onder te zitten.”

Bart Weesing.

Langdurig plezier

Omdat de stormvaste terrasoverkappingen beschermen tegen zowel zon als slecht weer, verlengen ze effectief het terrasseizoen. “Ik zie ze liever als een schaduwdak dan een schaduwdoek. Ook als het weer omslaat, zit je goed.” 

Bovendien hebben de oplossingen van Manta Roofs een langere levensduur dan andere overkappingen. “Onze doeken hebben het grote voordeel dat je ze niet steeds hoeft te demonteren. Ze zijn ontworpen om lang te blijven hangen. Daardoor behouden ze hun rek en hebben onze klanten er minder werk aan.” 

Sfeervolle oplossing

Voor Manta Roofs draait het duidelijk niet alleen om functionaliteit. De overkappingen zijn ook ontworpen voor optimale sfeer op het terras. “Hoe groter de ruimte, hoe lastiger het is om die knus te maken. Onze ontwerpen zijn daarop toegespitst. Onder de welvingen van de overkapping heb je een gevoel van geborgenheid, maar door de hoge punten sluit je het terras nooit helemaal af. Bovendien behouden we de zichtlijnen. Zo is er een mooie balans tussen knusheid en ruimtelijkheid.” 

Soepel proces

Hoewel de overkappingen zeer nauwkeurig worden afgesteld op de wensen en behoeften van de klant, verloopt het ontwerpproces snel en efficiënt. “Aan de hand van foto’s van de klant bekijken we de mogelijkheden en maken we alvast een kostenberekening. Als dat allemaal binnen de verwachtingen valt, plannen we een afspraak om de verschillende ontwerpen door te nemen. We nemen in de ontwerpfase uitgebreid de tijd voor onze klanten en merken dat zij in die fase al erg enthousiast worden!”

Manta Roofs gebruikt vernuftige software om een unieke oplossing te kunnen bieden die perfect aansluit op het terras en de wensen van de klant. “Die software laat de lichtinval zien op verschillende punten van de dag. Zo kunnen we het ontwerp aan de tekentafel al optimaliseren, net zolang tot we een overkapping hebben die helemaal doet wat ‘ie moet doen!”

Vloeiende lijnen verrijken het terras.

Complete terrasbeleving

Als een mooi voorbeeld van de mogelijkheden van Manta Roofs-overkappingen, noemt Bart Weesing de overkapping van Alfa Bier in Schinnen. “Drie jaar geleden bouwde Alfa een nieuw pand voor onder andere bierproeverijen en tours. Daar zit ook een horecagelegenheid met een groot terras bij. Wij hebben een ontwerp gemaakt voor een overkapping van maar liefst 125 vierkante meter, aan één stuk! Omdat er geen palen of voeten nodig zijn in het midden, behoud je ook alle ruimte op het terras.” 

“Naast ruimte en bescherming, biedt de overkapping iets moois om naar te kijken. Het terras had een vrij moderne uitstraling met veel strakke lijnen. Door de vloeiende vormen van de overkapping worden die mooi opgebroken. Alfa heeft de terrasbeleving compleet gemaakt met ledverlichting, waarmee ze ’s avonds het terras kunnen verlichten in een kleur naar wens. Iedereen die nu voorbij het gebouw rijdt, draait zijn hoofd! Een doorsnee terras wordt zo een eyecatcher.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details