Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Plastex: ‘Nieuwe partners voor de specialist in kunststof oplossingen’
Het team van Plastex. Derde van rechts zittend, Samuele, achter hem staand, Marco Lombardini.

Plastex: ‘Nieuwe partners voor de specialist in kunststof oplossingen’

In de wereld van zonwering is precisie een cruciale factor voor succes, weten ze bij het Zwitserse bedrijf Plastex dat kunststof oplossingen voor onder andere de zonweringindustrie ontwikkelt. Op de R+T sprak Z&R met vader en zoon Marco en Samuele Lombardini, over de details die het verschil maken en hun deelname als vaste partner aan de Soltis Tour van Serge Ferrari. 

De missie van Plastex is duidelijk. Het bedrijf wil de meest geavanceerde, gepersonaliseerde kunststof oplossingen maken voor de zonweringindustrie. Op de laatste editie van de R+T in 2018 introduceerde het bedrijf het revolutionaire ClipZip®-systeem dat zorgt voor de juiste spanning van het zonweringdoek. Anno 2024 heeft Plastex het vernieuwde AVIASTA-systeem® op de markt gebracht en werkt het bedrijf aan het realiseren van een compleet systeem dat alle technische behoeften van de zonweringindustrie vervult. Op de beurs in Stuttgart toonde het bedrijf maar liefst vijf nieuwe gepatenteerde producten. 

Gezellige drukte bij Plastex op de R+T.

Zonwering nog verder verbeteren

Vol vuur vertelt Marco Lombardini over de ontwikkelingen binnen het bedrijf. Hoewel hij de dagelijkse gang van zaken steeds meer aan zijn zoon overlaat, zijn de meeste creatieve ideeën van hem afkomstig. “Zij komen voort uit nieuwsgierigheid”, zegt hij. “Ik denk graag na over hoe dingen beter kunnen. Dit is mijn passie. Vaak teken ik mijn ideeën op een papiertje en gaat onze onderzoeksafdeling ermee aan de slag.” Dit doet Marco Lombardini goede ideeën heeft, blijkt uit het feit dat Plastex inmiddels oplossingen biedt om de zonwering op allerlei fronten te verbeteren. 

ClipZip® bestaat nu uit vier uitvoeringen. De nieuwste hiervan is de Push-In ClipZip®. Dit gepatenteerde systeem kan van bovenaf in de geleider worden gedrukt en zorgt langs de hele lengte van de geleider voor de juiste spanning van het screendoek. AVIASTA® maakt de bevestiging van de stof aan de motortube gemakkelijker en is nu geschikt voor alle soorten screendoeken. Het Magis-systeem is een intelligente actieve zijgeleider van 35 mm die perfect aansluit op het ClipZip® systeem. Met slechts twee bewegingen kan het systeem volledig worden gedemonteerd, wat niet alleen de installatie vergemakkelijkt, maar ook de veiligheid van de installateurs vergroot. De U-Flat is een geëxtrudeerd profiel, speciaal ontworpen voor aluminium zijgeleiding van jaloezieën en rolluiken. Boba+ ten slotte, was op R+T echt voor het eerst te zien. Deze innovatie zorgt voor een flexibele bevestiging van het doek aan de onderlat. 

Partnerschappen met de belangrijkste spelers in de sector

“We zijn erg tevreden met de bezoekers die wij op de beurs hebben mogen ontmoeten”, zegt Samuele Lombardini. “Onze doelstelling hebben we gehaald, dus is de R+T voor ons geslaagd. We hebben veel goede gesprekken gevoerd en kunnen nu nieuwe partnerschappen met enkele van de grootste spelers in de markt naar buiten brengen. Zij hebben begrepen dat onze producten problemen oplossen en we gaan als partners verder. Hier zijn we erg trots op.” Plastex blijft zich dus ontwikkelen en een volgende doelstelling is dat de hele product­range in de nabije toekomst pvc-vrij wordt. Hierover meer in een volgend bijdrage van Plastex. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details