Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Verano®: ‘Meer dan ooit de focus op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid’ 

Verano®: ‘Meer dan ooit de focus op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid’ 

“Van 19 tot en met 23 februari 2024 heeft na zes jaar weer de grootste zonweringvakbeurs ter wereld weer plaatsgevonden”, kijkt hoofd communicatie Evelien Verweij Janssen-Verweij van Verano® tevreden terug. De R+T was er wederom in geslaagd om fabrikanten, ontwikkelaars, professionals en vele andere belangstellenden vanuit alle uithoeken op de wereld samen te brengen om de nieuwste trends, innovaties en technologieën te presenteren en bespreken. Met een focus op duurzaamheid, slimme oplossingen en esthetisch ontwerp bood de vakbeurs een uitgebreide kijk op de toekomst van zonwering. Als een van de grootste zonweringfabrikanten van Nederland was Verano® er vanzelfsprekend ook bij. Een korte terugblik, met een hoog tevredenheidsgehalte!

Verano® stelt tijdens de R+T traditioneel veel noviteiten voor, maar de editie van 2024 was op verschillende vlakken toch nét even iets specialer. Zo werd (opnieuw) de geoctrooieerde rechte overkapping met glas en geïntegreerde zonwering V875 – Belluno getoond. Deze overkapping heeft in 2022 al een Red Dot Product Design Award gewonnen. 

De sfeervolle stand van Verano® op de R+T.

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid

Daarnaast presenteerde het bedrijf nog een aantal innovatieve producten, zoals het zonnescherm Palermo en ook de populaire pergolazonwering V642–Tumba was weer te bewonderen. Verano® constateerde daarnaast veel interesse voor de producten op zonne-energie. De toenemende nadruk op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid binnen de zonweringindustrie was sowieso een opvallende trend op de beurs. Materialen en technologieën met een verminderde ecologische voetafdruk, zoals gerecyclede stoffen en energiezuinige systemen werden uitgebreid gepresenteerd. Verano® zegt het al jaren: “zonwering wordt steeds meer beschouwd als een integraal onderdeel van duurzame architectuur, waarbij de focus ligt op het reguleren van de temperatuur en het verminderen van de afhankelijkheid van kunstmatige klimaatbeheersingssystemen.”

V875 Belluno-overkappingen met diverse zijafsluitingen op de stand van Verano.

Vernieuwend standconcept

De R+T bood Verano® de uitgelezen kans om een volledig nieuw standconcept te presenteren. “Een echte eye-catcher, waarin onze innovaties nog beter tot hun recht kwamen”, aldus Evelien Janssen-Verweij. Op een standoppervlak van ruim 252 vierkante meter had Verano® de perfecte omstandigheden gecreëerd om alle producten uitgebreid te tonen. Bezoekers reageerden positief op het nieuwe standconcept. ‘Huiskamergevoel’ bleek de rode draad. Natuurlijk een ‘huiskamer’ met de nodige ruimte om als vanouds het nuttige met het aangename te combineren, een setting om contacten met bestaande relaties aan te halen én om nieuwe, duurzame contacten voor de toekomst te leggen.

ES-SO seminar

Als vanouds bood de R+T niet alleen een platform voor het ontdekken van nieuwe producten, maar daarnaast ook voor het delen van kennis en ervaringen. Zo hield ES-SO, de overkoepelende Europese organisatie van branche­verenigingen in de zonwering, op de stand van Verano® een informatief seminar. Tijdens dit seminar konden bezoekers in slechts 20 minuten ontdekken hoe slimme zonwering kan worden ingezet als de ultieme, energie-efficiënte oplossing om gebouwen klimaatbestendig te maken en kregen zij zo de kans om hun inzichten te verbreden.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details