Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Machine kopen? Kom beslagen ten ijs!
Bas Ladestein: “De SBZ 118 is een compact, snel, nauwkeurig en veelzijdig bewerkingscentrum, speciaal bedoeld voor starters en kleine maakbedrijven.”

Machine kopen? Kom beslagen ten ijs!

Passende machines openen nieuwe mogelijkheden

“Plannen om te investeren in een nieuwe profielbewerkingsmachine? Maak dan eerst een lijst met behoeften en vereisten én vraag advies aan een specialist. Een dergelijke investering moet immers doordacht gebeuren”, vindt Managing Director Bas Ladestein van elumatec Benelux BV. “Bij elumatec staan we klaar om de klant met deskundig advies te ondersteunen.” 

De Duitse fabrikant biedt passende machines voor alle mogelijke bewerkingen van profielen uit aluminium, staal of kunststof. Het instapmodel SBZ 118 en de SBZ 125/85 – beide cabinemachines – openen ook voor zonweringbedrijven nieuwe mogelijkheden, weten ze bij elumatec.

Bas Ladestein: “De beproefde technologie van het schuin geplaatste machinebed, de vrij toegankelijke spindel en de verrijdbare 5-voudige gereedschapswisselaar verhogen het comfort bij de SBZ 118.”

‘Instapmodel met volledige functionaliteit’

Het portfolio van het bedrijf omvat intussen meer dan 120 producten, waarmee het hele spectrum van gebruikers – van de kleine constructeur tot de industriële profielverwerker – wordt bestreken. “Innovatie is een drijfveer, maar enkel omdat we voor elke specifieke toepassing steeds weer een juiste machine willen bieden”, aldus Ladestein. “Zo zijn starters of kleinere maakbedrijven vaak op zoek naar een klein en compact systeem met alle noodzakelijke functionaliteiten voor hun toepassingen en dat tegen lagere instapkosten. Daar speelt elumatec perfect op in met zijn 3-assige profielbewerkingscentrum SBZ 118 met optionele 5-zijdige bewerking.” 

“Deze machine heeft een bewerkingslengte van 3200 mm en is uitgerust met een luchtgekoelde 5 kW-freesspindel met een snelheid tot 24.000 toeren/minuut. Hoewel ze een minimale footprint heeft, biedt ze toch de volledige functionaliteit voor frezen, boren, tappen en uithoeken. De geautomatiseerde CNC-bewerkingen worden uitgevoerd tot maximaal vijf zijden met een optionele haakse freeskop en een uithoekfrees”, licht Ladestein. “De beproefde technologie van het schuin geplaatste machinebed, de vrij toegankelijke spindel, de in de hoogte verstelbare bedieningsconsole en de verrijdbare 5-voudige gereedschapswisselaar verhogen het comfort. De nieuwe doorzichtige beschermkap en de bediening van de materiaalklemmen via een draadloze drukknop garanderen te allen tijde een veilige werking, zelfs voor grotere machinebedienaars. Een servicedeur aan de zijkant vergemakkelijkt het instellen en onderhoud van de machine.” 

Het SBZ 125/85 profielbewerkingscentrum is een gesloten cabinemachine met een werkbereik van 8245 mm op de X-as en vijf CNC-assen.

Gesloten cabinemachine

“Naast het succesvolle model SBZ 122/75 is nu ook de SBZ 125/85 beschikbaar”, aldus Ladestein. Dit profielbewerkingscentrum is een gesloten cabinemachine met een bewerkingsbereik van 8245 mm op de X-as, 300 mm op de Y-as en 230 mm op de Z-as. Het omvat vijf CNC-assen, een watergekoelde freesspindel met een snelheid tot 20.000 toeren/minuut en een automatisch magazijn met twaalf posities. Om beschadigingen te voorkomen, worden alle bewerkingen, zoals frezen, boren en tappen, op een stationair opgespannen profiel uitgevoerd. 

Dergelijke cabinemachines zijn populair omdat ze spanen tegenhouden en lawaai reduceren. Het is ook niet nodig om andere veiligheidssystemen, zoals bijvoorbeeld hekken, rond de machine te installeren. Daardoor blijft de footprint beperkt. Een flexibel programmeerbare laser met driezone-indeling zorgt voor de toegangsbeveiliging. 

Dankzij het dynamische pendelbedrijf kan deze machine aan de ene zijde stukken bewerken, terwijl de operator aan de andere kant nieuwe profielen invoert.

“Dankzij het dynamische pendelbedrijf kan deze machine aan de ene zijde stukken bewerken, terwijl de operator aan de andere kant nieuwe profielen invoert. Bovendien kunnen lange werkstukken, die verder reiken dan het midden van de machine, toch bewerkt worden,” geeft Bas Ladestein aan. “De nieuwe roteerbare bedieningsconsole vereenvoudigt de taak van de operator en een innovatieve technologie verkort de wisseltijden voor gereedschappen, wat resulteert in een snellere instelling en een verhoogde flexibiliteit. Ook de afstelling van de klemmen voor de opspanning van de profielen werd vereenvoudigd en geoptimaliseerd. Verschuifbare materiaalklemmen op de Y-as verbeteren de ergonomie bij het inleggen van profielen. De klem schakelt automatisch tussen laad- en bewerkingspositie. De machine kan bovendien snel en zonder tools naar andere profielbreedtes en -vormen worden omgesteld. Optioneel kan een spanentransportband worden geïntegreerd. Grove spanen en profiel­delen vallen zo onmiddellijk in een bak, waardoor het interieur van de machine schoon blijft.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details