Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Luxaflex® Outdoor: ‘Verdere uitbreiding van de collectie met functionele doeken’

Luxaflex® Outdoor: ‘Verdere uitbreiding van de collectie met functionele doeken’

Nieuw: waterdichte acrylstoffen

“De stoffen uit deze collectie zijn dankzij de nieuwe afwerkingsformule de enige waterdichte acryldoeken die met behulp van tape- of lijmlasmachines kunnen worden geseald”, aldus Silvia Jagtenberg van Luxaflex® Nederland. De doeken zijn bestand tegen een waterkolom van ruim 1000 mm, waardoor ze waterdicht zijn en opgewassen tegen de meest extreme weersomstandigheden. De vezels van de doeken uit deze collectie zuigen zich niet vol met water, waardoor het gewicht bij een buitje niet extreem toeneemt. “Maar extra gewicht in verband met het doorhangen van het doek is natuurlijk onvermijdelijk”, vult Jagtenberg aan. “Gecombineerd met onze zonweringproducten zijn de doeken daarom niet bedoeld als permanente overkapping.” 

Vlamvertragende polyester weefsels

De Luxaflex® Outdoor Collection vlamvertragende stoffen bestaat uit doeken met innovatieve weefsels die zijn geweven uit in de massa geverfde/ingelegde petvezels. Deze petvezels – de afkorting pet staat voor polyethyleentereftalaat oftewel thermoplastisch polyester – en de manier waarop ze in de stof zijn verwerkt, maken de doeken uit deze collectie vlamvertragend, klasse B1. “Net als alle andere doeken uit de Luxaflex® Outdoor Collection behouden ook de doeken uit onze vlamvertragende collectie hun uitstekende kleurechtheid en bescherming tegen zonlicht en bieden zij weerstand tegen aantasting door uv-straling”, aldus Silvia Jagtenberg. 

“Door al deze sterke en onderscheidende eigenschappen is de Luxaflex® Outdoor Collection vlamvertragende stoffen bijzonder geschikt voor gebruik bij kantoorgebouwen, zieken-, verpleeg- en verzorgingshuizen, alsmede horecagelegenheden en openbare gebouwen”, constateert Jagtenberg. “De doeken uit deze collectie dragen bij aan een brandveiligere omgeving die tevens mooi en decoratief is.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details