Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘Luxaflex® Horren zijn 365 dagen per jaar paraat!’

‘Luxaflex® Horren zijn 365 dagen per jaar paraat!’

Zachte winters zorgen ervoor dat insecten al vroeg actief zijn en blijven. Deze winter waren er tot in december muggenkolonies actief. De bekende entomoloog Peter Berx sprak hierover op het VRT-nieuws1. “Als het een langere periode – voldoende – warm blijft, en er is voldoende stilstaand water aanwezig, dan krijg je nieuwe populaties. (…) Door de klimaatopwarming zijn warmere periodes dan normaal nu eenmaal frequenter geworden. Algemeen gesteld: hoe warmer en vochtiger, hoe beter voor de muggen.”

Verder komen ook de eerste pollenmeldingen steeds vroeger, ook een reden waarom het horrenseizoen steeds langer duurt. Met horren kunnen hooikoorts en hinderlijk gezoem en andere vormen van overlast door insecten immers worden voorkomen. 

“Luxaflex® Horren zijn heel duurzaam, van hoge kwaliteit en geschikt voor vrijwel ieder type raam en deur”, aldus Silvia Jagtenberg van Luxaflex® Nederland. “Iedere Luxaflex® Hor wordt op maat gemaakt. Er is dus een oplossing voor vrijwel elk huis en elk raamtype. De horren bieden maximale ventilatie, optimale bescherming tegen insecten en zijn vaak ook verkrijgbaar met pollenwerend gaas tegen hooikoorts. Er zijn diverse profielkleuren mogelijk, zoals wit, crème, dennengroen, antraciet en zilver. Tegen meerprijs kan ook een andere RAL-kleur worden gekozen. Verder zijn er diverse gaaskleuren en -soorten leverbaar.” 

Uitgelicht: Plissé Raamhor Raffina

Plissé Raamhor Raffina is volgens Silvia Jagtenberg functioneel, geschikt voor vele ramen en met name voor hogere en/of bredere ramen en draai-kiepramen. “Deze raamhor-op-maat is door de verticale bedieningslijst eenvoudig te bedienen indien toegepast bij hoge en/of moeilijk bereikbare ramen. Deze plisséraamhor heeft een inbouwdiepte van slechts 22 mm en stopt in elke gewenste positie.” 

Uitgelicht: Poll-tex®-gaas

Poll-tex® is volgens Luxaflex® een bewezen oplossing voor mensen met hooikoorts. Terwijl het zorgt voor frisse lucht binnen, houdt het pollen buiten. Dankzij de elektrostatische coating houdt dit gaas bijna 100% van de pollen tegen. Poll-tex® heeft een relatief hoge luchtdoorlaatbaarheid en transparantie en is daarnaast ook heel duurzaam.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details