Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Luxaflex® gaat voor: ‘Decoratief energie besparen met zonwering en raamdecoratie’
Binnenjaloezieën reguleren de lichtinval en zorgen voor privacy.

Luxaflex® gaat voor: ‘Decoratief energie besparen met zonwering en raamdecoratie’

Zonwering en raamdecoratie zijn decoratief én functioneel. Geen nieuws, maar wel een sterk verkoopargument om consumenten over de streep te trekken. Hoe ziet dat er volgens Luxaflex® uit?

Stap 1: Benadruk het belang van energiebesparing

Zonwering en raamdecoratie helpen om een woning of gebouw in de zomer koel en in de winter warm te houden, waardoor energie kan worden bespaard. Dat draagt bij aan een lagere uitstoot van broeikasgassen, wat weer helpt om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Een lager energieverbruik verbetert bovendien de luchtkwaliteit en dat is beter voor mens, dier en milieu. Daarnaast leidt energiebesparing tot een lagere energierekeningen en dat zullen veel consumenten ook belangrijk vinden. Het kan voor huishoudens, bedrijven, instellingen, scholen enzovoorts aanzienlijke besparingen opleveren, zeker op de langere termijn. 

Stap 2: Gebruik onafhankelijke bronnen

Een onderzoek van de Energiebespaarcoalitie* heeft aangetoond dat met isolerende raamdecoratie tot 10% op de totale energierekening kan worden bespaard. Verder staat op de websites van bijvoorbeeld de Rijksoverheid, vereniging Milieu Centraal en het warmtefonds objectief beschreven wat de positieve effecten van zonwering zijn. 

Stap 3: Elk voordeel heeft zijn nadeel

Een open deur, maar de zonweringspecialist moet van al zijn producten de belangrijkste voor- en nadelen kennen. Rolluiken isoleren fantastisch, maar dicht is dicht. Voor mensen die licht- en privacy willen reguleren, zijn buitenjaloezieën wellicht beter, maar die isoleren weer iets minder. 

Een ander voorbeeld? Duette® shades met hun unieke honingraatstructuur, waardoor er een stilstaande, isolerende luchtlaag ontstaat. Luxaflex® Duette® Architella® shades hebben een cel-in-cel-constructie met drie isolerende luchtlagen die het hele jaar door uitstekende isolatie bieden. Met coating ontstaat de ultieme warmtewering, maar daar hangt wel een prijskaartje aan. De zonweringspecialist moet wel voldoende verkoopargumenten hebben om dit verschil te kunnen verklaren. Wat dan helpt is de kwaliteit van een product: een langere levensduur is een langere terugverdientijd! 

Stap 4: Verkoop iets extra’s

Layering is het combineren van meerdere types raambekleding voor het raam. Het is niet alleen een interieurtrend, maar werkt ook extra isolerend. Door bijvoorbeeld rolgordijnen te combineren met gordijnen wordt tocht voorkomen, extra geïsoleerd en extra privacy en/of luxe geboden. 

Layering zorgt voor extra functionaliteit én extra verkoopkansen.

Stap 5: Vergeet vooral de rest niet

Energiebesparing is natuurlijk een hot topic, maar goede raamdecoratie en zonwering biedt zoveel meer voordelen om te benoemen: 

  • Binnen- en buitenzonwering helpt om je privacy te beschermen 
  • Verduistering voor slaap- en/of babykamers en andere ruimtes waar het donker moet zijn
  • Verbetering van de akoestiek voor een prettigere en rustigere woonomgeving
  • Binnenzonwering helpt om sfeer te creëren
  • Bescherming tegen schadelijke uv-straling
  • Bescherming tegen inbraak, met name door rolluiken en buitenjaloezieën

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details