Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Luxaflex®: De markiezin is een Markies-In
Een klassieke, handbediende markies.

Luxaflex®: De markiezin is een Markies-In

“De Luxaflex® Outdoor Markies heeft de klassieke uitstraling die van een markies wordt verwacht”, zegt Edwin Bosma, verantwoordelijk voor technical support en training bij Luxaflex® Nederland. “Maar omdat de Luxaflex® markiezen niet alleen leverbaar zijn in hout, maar ook in het moderne materiaal aluminium kan de eindgebruiker kiezen voor de uitstraling die het beste bij het eigen huis past.” 

“Om beschadigingen zo veel mogelijk te voorkomen, is het hout voor de houten markiezen rond geschaafd en zoveel mogelijk noestvrij”, vervolgt Bosma. “Verder maken we gebruik van stevige backflap scharnieren met koperen pen. Het hoogwaardige aluminium voor de aluminium markiezen is licht en roestvast. Bij de aluminium markies zijn zelfs de popnagels in kleur voor de mooiste afwerking en worden gietdelen extra behandeld om oxidatie te voorkomen.” 

Markies-In

Vroeger werden in het najaar alle markiezen door de plaatselijke markiezenleverancier van de gevels gehaald en schoongemaakt, eventueel gerepareerd en geschilderd en vervolgens opgeslagen. In het voorjaar werden ze dan weer teruggeplaatst en konden de mensen weer genieten van mooie markiezen die niet alleen de zon en de warmte buiten hielden, maar er ook weer keurig uitzagen. 

Tegenwoordig gebeurt dit nog maar zelden, maar mensen willen natuurlijk wel graag dat hun markiezen lang meegaan en er mooi blijven uitzien. Hier biedt de gepatenteerde Markies-In van Luxaflex® Outdoor soelaas. Als een markies in najaar en winter onbeschermd aan de gevel hangt, kan het voorkomen dat er zich na verloop van tijd groene aanslag op vormt. Reinigen met een hogedrukreiniger maakt het doek weliswaar weer schoon, maar daarmee kan ook de beschermlaag van het doek worden verwijderd. Om ervoor te zorgen dat het markiesdoek mooi blijft zonder dat het hoeft te worden gereinigd, kan er ook voor worden gekozen om het in het najaar in te pakken. “Uniek voor het markiezenprogramma van Luxaflex® is dat wij daar een oplossing voor aanbieden”, aldus Bosma. “Het is de gepatenteerde Markies-In die het markiesdoek beschermt en conserveert en de markies gedurende najaar en winter optimaal in shape houdt.” 

De Markies-In is een eenvoudige oplossing. Het is een op de maat van een markies gemaakte hoes met de juiste pasvorm, meestal uitgevoerd in hetzelfde doek als op de markies is gebruikt. De Markies-In kan eenvoudig om de markies worden gevouwen en door middel van drukknoppen gesloten en gefixeerd. Een markies is daardoor op eenvoudige wijze goed beschermd tegen weersinvloeden. In het voorjaar kan de Markies-In eenvoudig weer worden verwijderd, waarna de markies weer klaar is voor gebruik. “Een ideale – en unieke – extra verkoopoptie voor de consument die zuinig met zijn markiezen wil omgaan”, besluit Edwin Bosma.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details