Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Koelte bewaren, verblinding vermijden
De rolgordijnen met Panama Pro 3% white-pearl weefsel voorkomen hitte en verblinding.

Koelte bewaren, verblinding vermijden

Project met Helioscreen Panama Pro 3% white-pearl in Jordanië

Bij nieuwbouw- of renovatieprojecten moeten architecten, aannemers en bouwheren ook rekening houden met het binnenklimaat. Zo mag het zonlicht de binnentemperatuur niet te sterk laten stijgen en geen verblinding veroorzaken. Dat is zeker een uitdaging in Jordanië, waar het jaarlijks gemiddeld om en bij de 25 °C is. Onder die omstandigheden heeft Ghattas Industrial & Trading Blinds Co, de lokale partner van Helioscreen, voor het hoofdkantoor van PriceWaterhouseCoopers Panama Pro 3% white-pearl van Helioscreen voor de rolgordijnen gekozen. 

Hitte vermijden, rust brengen

Een temperatuur tot 30 °C en volle zon gedurende 13 uur, omstandigheden waarmee ook de medewerkers van het kantoor van PriceWaterhouseCoopers in Jordanië te maken krijgen. Eén van de opdrachten voor interieurarchitect Dal Design bestond erin om de werknemers van het audit-bureau te beschermen tegen een sterke opwarming van het interieur en storende verblinding. Daarom koos de interieurarchitect voor 1.100 m² Panama Pro 3% white-pearl van Helioscreen voor de rolgordijnen, voorgesteld, geleverd en geïnstalleerd door het lokale zonweringbedrijf Ghattas Industrial & Trading Blinds Co. 

Deze stof biedt volgens het zonweringbedrijf niet alleen de gewenste bescherming tegen hitte en verblinding, maar past ook qua kleur perfect bij het thema en het kleurenspectrum in de verschillende ruimtes van het kantoorgebouw. De wit- en grijstinten keren in verschillende zones terug, waardoor een rustgevende omgeving zonder eentonigheid wordt gecreëerd. Het ontwerp van de architect bestaat uit een spel van kleurrijk meubilair in verschillende maten en vormen. De fellere kleuren van de meubelen zorgen voor een aantrekkelijke omgeving en moeten de werknemers inspireren. 

De wit- en grijstinten zorgen voor een rustig beeld, zonder dat het interieur eentonig wordt.

Slimme zonwering doet energieverbruik fors dalen

Dit project is toekomstgericht op het vlak van energiebesparing. De European Solar Shading Organisation (ES-SO) heeft recent een studie van Guidehouse gepresenteerd, waaruit blijkt dat rond 2050 in Europa door de toepassing van slimme zonwering tot 100 miljoen ton CO2-uitstoot kan worden vermeden en 285 miljard euro kan worden bespaard. Dat betekent dat er 60% minder energie nodig is om gebouwen te koelen. 

Tijdens de eerste Global Shading Day op 21 maart is ES-SO nog eens op deze studie teruggekomen. Gebouwen zijn vandaag de dag nog steeds de grootste energieverbruikers met maar liefst 40% van het energieverbruik en 36% van de broeikasgasuitstoot. Tijd om in te grijpen vinden ze bij ES-SO, want anders zullen door de frequentere hittegolven en de klimaatverandering 60% meer gebouwen airconditioning nodig hebben. De Global Shading Day zal daarom vanaf nu elk jaar op de eerste lentedag worden gehouden met als doel om mensen dat extra duwtje in de rug geven om de voordelen van zonwering te ontdekken. Helioscreen heeft al aangegeven dit initiatief van ES-SO volledig te ondersteunen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details