Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Zonwering & Overkappingen

KNOWHOW KE EN TEXTIELERVARING GIOVANARDI GECOMBINEERD

ke_gennius-a100-2_0001-kopieren

9 juni 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

NIEUW IRISUN BLOCKOUT DOEK

De Italiaanse producent van zonwering- en outdoor systemen KE Outdoor Design – onderdeel van de BAT Group – heeft exclusief het bijzondere Irisun Blockout doek van Giovanardi in zijn assortiment opgenomen. Giovanardi is een internationaal opererende producent van high-performance doeken. Volgens CEO Simone Mazzon van KE is Irisun Blockout een echte innovatie in het wereldwijd verkrijgbare assortiment zonweringdoeken, omdat dit doek het eerste pvc-vrije doek op de markt is.

Simine Mazzon beschrijft Irisun Blockout als een licht en helder ogend technisch textiel dat met name opvalt doordat het niet de typische stijfheid heeft die de traditionele pvc-gecoate doeken kenmerkt. Het is daarmee bijzonder geschikt voor boven- en onderliggende zonweringen voor overkappingen, voor pergola’s met oprolbare of vouwdaken, maar ook voor knikarm- en uitvalschermen en verticale zonweringen. “Deze combinatie van elegantie en prestaties garandeert enerzijds een optimale bescherming tegen de zon – zowel wat betreft lichthinder alsook warmtewering – en anderzijds niet eerder vertoonde designmogelijkheden voor buitenruimtes!”

ke_venezia_gold_2-kopieren

Knikarmscherm met Irisun Blockout.

 

De Irisun Blockout doeken zijn tweekleurig, verkrijgbaar in zes verschillende tinten, met beide zijden met overeenkomstige ton sur ton en tweekleurige, contrasterende tinten. “Daarmee kunnen talloze combinaties worden gemaakt om aan te sluiten bij elke denkbare architectonische context”, aldus Simone Mazzon. “De tweekleurige doeken bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid om voor een donkere kleur aan de buitenkant te kiezen om desgewenst kleur-uniformiteit met de omgeving te creëren en een lichter kleur aan de binnenkant om de verblijfsruimte licht en helder te houden. Het gebruik van lichte kleuren aan de binnenkant voorkomt bovendien de schitteringen die typisch zijn voor lichter gekleurde acryldoeken.”

Irisun Blockout heeft verder een aantal praktische eigenschappen die het volgens Mazzon heel aantrekkelijk maken. “De buitenzijde is acryl, de binnenzijde polyester met een waterproof black-out membraan dat een schild vormt tegen licht en regen. Verder heeft het doek antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Door zijn kwaliteiten is het ideaal voor toepassing op pergola’s, zonneschermen en verticale zonweringen.”

Irisun Blockout doek is uitsluitend beschikbaar voor KE schaduwsystemen.

Technische karakteristieken:

Compositie acryldoek gecombineerd met polyester

  Waterafstotende afwerking – waterproof

  Antischimmelbehandeling

  Toegepast biocide (antibacterieel): DCOIT

  Gewicht: 440 g/m2

  Dikte: 0.64 mm

  Scheursterkte (ketting/inslag):170 DaN/5 cm / 110 DaN/5 cm

  Treksterkte (ketting/inslag):35 DaN / 20 DaN

  Spraytest (waterafstotendheid): 5/5

  Waterkolom (waterdoorlatendheid):> 1200 mm

  Kleurechtheid (zonlicht-/uv-bestendigheid):  7 tot 8/8

  Temperatuurbestendigheid: -30 °C tot +70 °C 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erik Imming

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details