Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Karen Pichal nieuwe salesmanager Benelux bij Harol

Karen Pichal nieuwe salesmanager Benelux bij Harol

Op 1 oktober 2020 start Karen Pichal (45) als nieuwe salesmanager Benelux bij zonweringproducent Harol in Diest. Zij neemt de fakkel over van Marc Van den Berg, die zich weer voltijds kan toeleggen op zijn functie van commercieel directeur. Zelf begon Karen 3 jaar geleden bij Harol als customer service manager.

Om de huidige groei te bestendigen en te anticiperen op de stijgende vraag naar zonwering, steeg het personeelsbestand bij Harol met maar liefst 10% afgelopen zomer. Ook intern zijn er enkele verschuivingen. Zo wordt Karen Pichal de nieuwe salesmanager Benelux. Zij wordt in haar huidige functie van customer service manager opgevolgd door Inge Baetens. Inge is met 20 jaar bij Hyundai Heavy Industries in dezelfde positie eveneens een ervaren leidinggevende kracht. Marc Van den Berg, die de positie van salesmanager ad interim opnam, wordt weer voltijds commercieel directeur.

Drie jaar geleden maakte Karen, na 18 jaar als customer service manager bij Trespa International in Nederland, de overstap naar Harol. “Na al die jaren was ik toe aan een nieuwe uitdaging, maar die zocht ik wel binnen de bouwsector. Bij Harol vond ik de elementen die voor mij het verschil maken: een familiaal karakter met korte communicatie- en beslissingslijnen, een vlakke structuur, een respectvolle aangename sfeer. En heel belangrijk: een duidelijke visie naar de toekomst. Dat alles geeft me nu ook het vertrouwen om voluit voor de nieuwe job te gaan, ook al zal die er heel anders uitzien.”

De klant absoluut centraal

Toch zal de verschuiving van de binnen- naar buitendienst ongetwijfeld een hele aanpassing vragen. Bij Harol zien ze dat als een troef. Ceo Annick Draelants: “Op de klantendienst heeft Karen heel wat gerealiseerd, zoals het inzetten van flexibele teams waar ze nu in werken. Karen is ook enorm sterk in het aanvoelen van de klantbehoefte en dat neemt ze mee naar haar nieuwe rol. Haar ervaring van de binnendienst met zijn specifieke uitdagingen is onmisbaar voor een organisatie als Harol, waar we van nature de klant centraal stellen en steeds beter willen servicen.”

Of Karen zelf al ideeën heeft hoe ze dat wil realiseren, welke accenten ze zelf wil leggen? “Met mijn opgedane informatie en kennis wil ik processen en systemen verbeteren en optimaliseren waar het kan. Maar uiteindelijk gaat het vooral om mensen. De klant moet er altijd beter van worden. En onze eigen mensen ook, natuurlijk. Processen, systemen, mensen: die drie dingen moeten perfect in elkaar klikken.”

Uitdaging en ambitie voor de toekomst

De bouwsector is traditioneel onderhevig aan sterke fluctuaties. Wat de toekomst betreft, ziet Pichal alleszins nog ruimte voor groei in de Benelux. “We mogen best ambitieus zijn en mikken op groei, onder andere in de nieuwbouw. Architecten en voorschrijvers integreren zonwering steeds meer als een must in de ontwerpen. Die evolutie is niet meer om te keren, gezien de steeds warmere zomers en beter geïsoleerde huizen. Daarnaast is het behoud van de huidige klanten en dealers uiteraard even belangrijk”, besluit Karen.

Over Harol

Harol is een Belgisch familiebedrijf, opgericht in 1946, dat innovatieve totaaloplossingen ontwikkelt met de focus op leefcomfort, energiebesparing, design en veiligheid. Het complete gamma maakt van Harol een van de meest toonaangevende fabrikanten van rolluiken, zonwering, poorten en buitenleven in Europa. Vandaag vinden we Harol terug in het industriepark Webbekom (Diest). Harol exporteert naar meer dan 30 landen. De firma stelt zo’n 280 zeer ervaren en gedreven medewerkers tewerk. Dankzij een sterk netwerk van exclusieve verdelers en ervaren installateurs is de klant altijd zeker van een snelle levering en een professionele plaatsing.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details