Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Innovatie en nieuwe systemen staan centraal op Polyclose 2020

Innovatie en nieuwe systemen staan centraal op Polyclose 2020

Nieuw en innoverend zijn volgens beursorganisator Guy Martens dé sleutelwoorden voor Polyclose 2020. “Nieuwe en innoverende systemen, nieuwe trends en nieuwe Europese exposanten.” Polyclose 2020 wordt zoals te doen gebruikelijk gehouden in Flanders Expo Gent en opent zijn deuren op woensdag 15 januari om 9.30 uur. “Noteer die datum alvast in uw agenda!”, adviseert Martens. “De beurs duurt tot en met vrijdag de 17e en is gratis voor professionals uit de sector, mits zij zich vooraf online hebben geregistreerd.” 

De markt van ramen en deuren, zonwering, gevelsystemen en toegangstechnieken innoveert fors. constateert Martens. “Bouw- en gebouwoptimalisatie is meer dan ooit de nieuwe trend door steeds strengere energie- en veiligheidsnormen en door de digitalisering van het bouwproces. Daarenboven zal op Polyclose te zien zijn dat er steeds meer belang wordt gehecht aan de graad van afwerking en een quasi onzichtbare integratie van elementen.” 

Het design van ramen en deuren, de grootte, de functionaliteit, gecombineerd met zonwerende systemen, hebben steeds meer invloed in de moderne architectuur, constateert Martens. Traditionele stenen gevels worden vervangen door glazen gevels, en dat niet alleen in de grote steden, zoals voorheen, maar de laatste jaren ook op het platteland. “Het traditionele zadeldak wordt vervangen door een plat dak. Men zou kunnen zeggen dat het dak niet meer op de gevels rust, maar ertussen ligt. In de hedendaagse architectuur worden daken een horizontale voortzetting van de gevel en de gevelelementen. Dat biedt uiteraard meer mogelijkheden om bijvoorbeeld zonnepanelen te plaatsen, maar ook om het rendement ervan te optimaliseren.” 

Tijdens Polyclose 2020 zullen meer dan 250 Europese exposanten gedurende drie dagen hun nieuwigheden demonstreren. De organisatie denkt in totaal zo’n 14.000 bezoekers te mogen begroeten, waarvan naar verwachting een kwart uit Nederland komt. “Het grote aantal bezoekers maakt van Polyclose een evenement dat eigenlijk door geen enkele professional gemist mag worden”, vindt Martens. “Iedereen die op de hoogte wil blijven van de nieuwste producten en trends mag de beurs niet missen!” 

Toonaangevende exposanten uit heel Europa

Polyclose staat voor alles wat open en dicht gaat in een gebouw. De vakbeurs biedt een overzicht van alle bewegende elementen, inclusief poorten en hekken, maar ook zonwering. Standhouders zijn voornamelijk actief in: alu-profielen, alu-systemen, automatisatie, biometrische systemen, bouwbeslag, coating, deursystemen, dichtingen, gereedschappen, gevels, glas en toebehoren, kunststofprofielen, kunststofsystemen, machines, poorten, rolluiken, sloten, software, staalsystemen, toegangscontrole, ventilatiesystemen, insectenwering en zonwering. “Al in juli van dit jaar, meer dan een half jaar voor de start van de beurs, was 95% van de beschikbare standruimte ingevuld”, heeft Martens tevreden geconstateerd. “Bijzonder is bovendien dat we dit jaar opnieuw heel wat Duitse, Italiaanse en Nederlandse bedrijven mogen verwelkomen!” 

Allround aanbod voor de professional in de bouw

De bezoekers waar Polyclose vooral op mikt, zijn professioneel actief in sectoren als aluminium- en kunststofbewerking, architectuur en onderzoeksbureaus, automatisatie en toegangscontrole, de bouw, beveiliging, glas, ramen en deuren, schrijnwerk, ventilatie en zonwering en rolluiken.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details