Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Husol plaatst 1.750 zonnepanelen

Husol plaatst 1.750 zonnepanelen

De cirkel is rond in Genemuiden!

Duurzaamheid en circulaire economie zijn momenteel hot items. Ook Husol Zonwering in Genemuiden doet er alles aan om een steentje bij te dragen aan een schonere wereld voor de volgende generatie. Met maar liefst 1.750 zonnepanelen op het dak van zijn bedrijfspand, heeft Husol zijn volgende stap gezet in het duurzaamheidstraject.

Internationaal visitekaartje, lokaal verankerd
“Juist het gebruik van zonnepanelen om stroom te genereren, waarmee zonweringen worden gemaakt, die bedoeld zijn om diezelfde zon te weren en op een energievriendelijke manier voor verkoeling te zorgen, geeft een heel tastbaar beeld van circulariteit”, oppert Henk Huisbrink. “Natuurlijk weet ik dat dat niet de oorspronkelijke definitie van circulariteit is, maar de cirkel is op deze manier wél rond.” 

Duurzaamheid zit in het DNA van het bedrijf
De door Zonnegilde aangebrachte zonnepanelen zijn inmiddels volop in bedrijf. Husol heeft daarmee voor zichzelf de lat weer een stuk hoger gelegd voor wat betreft duurzaam ondernemen. “Het is een logisch vervolg op een al vroeg ingezet traject”, legt Huisbrink uit. “Al jaren kijken wij binnen onze bedrijfsvoering waar processen kunnen worden verbeterd. Efficiënter produceren en transporteren, bespaart niet alleen een boel tijd, maar ook afval, brandstof en energie. Duurzaamheid zit in het DNA van Husol. Over maatregelen die zorgen voor dergelijke verbeteringen hoeven we niet lang na te denken.” 

Een goed voorbeeld van deze denk- en werkwijze is de nieuwe inrichting van het magazijn van Husol Zonwering en de geoptimaliseerde manier van produceren. “We hebben een beter zicht op de voorraad en hoeven daardoor minder transport te laten plaatsvinden om voorraden aan te vullen”, legt Huisbrink uit. “Onze medewerkers hebben een beter overzicht op restmaterialen, waardoor er minder afval wordt geproduceerd. En we werken nu sneller en doeltreffender, waardoor er tijd en mankracht wordt bespaard.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details