Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Hunter Douglas brengt zijn Europese fabrikanten van screenweefsels samen onder het merk Mermet
De Mermet Basiscollectie.

Hunter Douglas brengt zijn Europese fabrikanten van screenweefsels samen onder het merk Mermet

Investering van 20 miljoen euro

Hunter Douglas, wereldwijd marktleider op het gebied van raambekleding, ontwikkelt, produceert en distribueert vanaf nu al zijn screenweefsels in Europa onder één merk: het volledig gerebrande Mermet. De gedurende decennia opgebouwde expertise van de Belgische bedrijven Helioscreen en Copaco, het Franse Mermet en de Spaanse distributeur Screen Protectors komt samen in één collectie. De productie- en logistieke faciliteiten in België, Frankrijk en Spanje bundelen hun krachten. “Dit is een statement richting de markt”, zegt John Risman, CEO van Hunter Douglas Europe. “Door onze kennis te bundelen, zijn we meer dan ooit dé referentie als het gaat om screenweefsels.” Hunter Douglas investeert 20 miljoen euro in het merk.

John Risman: “We willen de klanttevredenheid omhoog brengen.”

Meer dan ooit tevoren staat het vernieuwde en versterkte Mermet garant voor een eindeloze reeks oplossingen met een ultiem doel: het creëren van zoveel mogelijk comfort op elk niveau, door kwalitatief hoogwaardige zonwering­weefsels te ontwikkelen die thermisch en optisch comfort bieden én het energieverbruik optimaliseren. Deze stoffen gaan lang mee en zijn gemakkelijk te onderhouden.

De naam Mermet wordt in stand gehouden als de Europese overkoepelende merknaam. Hiertoe werd besloten na uitgebreid marktonderzoek rond naamsbekendheid, vanwege de sterke merkwaarde in Europa, maar ook op andere continenten. Het merk heeft echter een compleet nieuw design gekregen, daarmee onderstreept Hunter Douglas de ambities nog eens extra. Het uitgangspunt van het vernieuwde Mermet berust niet op toeval: het oorspronkelijke screenweefsel. Sinds 1951 is het gepassioneerde team van experts – verenigd onder het vernieuwde merk – op een gezamenlijke missie. Centraal hierin staat de wens om bij te dragen aan het creëren van rustgevende, intieme en kalme plekken om te werken en te leven. Krachten bundelen betekent een tandje bijzetten om die ambitie een boost geven.

De SEA-TEX Sterling 001750.

Ambitie en investeringen

“Het samenbrengen van alle collecties past bij de groeiambities van Hunter Douglas”, zegt John Risman, CEO van Hunter Douglas Europe. “Door het productportfolio eenduidig en duidelijk herkenbaar te maken, productie en distributie te optimaliseren, marketing- en R&D-middelen te bundelen én alle kennis en expertise aan elkaar te koppelen, wil Mermet de klanttevredenheid naar een hoger niveau brengen. Dit bereiken we mede door het voor de klanten gemakkelijker en overzichtelijker te maken.”   

Met een stevige duw in de rug door zijn grootaandeelhouder 3G investeert Hunter Douglas 20 miljoen euro in het bedrijf onder de vernieuwde merknaam Mermet. Hierbij gaat het om investeringen in een nieuw centraal magazijn in Bavikhove (België) van 8000 vierkante meter, nieuwe software en nieuwe productielijnen (om de productie te optimaliseren en te verhogen) in de verschillende productiefaciliteiten in België en Frankrijk.

Grote première in Stuttgart

De gloednieuwe Mermet-collectie binnenzonweringweefsels werd op 19 februari voor het eerst gepresenteerd op de R+T-beurs in Stuttgart. Tegen eind 2024, en op z’n laatst begin 2025, zal ook een volledig nieuwe collectie voor buitenzonweringweefsels worden gelanceerd onder de merknaam Mermet. Insectscreens blijven verkocht worden onder de merknaam Copaco.

De weefsels van het vernieuwde Mermet zullen geproduceerd en gedistribueerd worden op en vanuit sites in België (Bavikhove en Lokeren) en Frankrijk (Les Avenières Veyrins-Thuellin). Het Spaanse Mataró (Barcelona) wordt een extra distributiecentrum voor het vernieuwde merk Mermet.

De M-SCREEN 5 Charcoal.

CEO François Lacquemanne

François Lacquemanne zal het voortouw nemen als CEO van het vernieuwde Mermet. Met meer dan 35 jaar ervaring in technisch textiel en business development – bij bedrijven als Porcher Industries, Protection One en Saint Gobain Adfors/Vetrotex – werd hij eind 2009 benoemd tot General Manager bij de Franse fabrikant van zonweringweefsels. Mermet werd vier jaar eerder (in 2005) overgenomen door Hunter Douglas, dat al in 1997 het Belgische Helioscreen had overgenomen. Copaco is in 2019 toegetreden tot de groep. 

“Onze teams van Europese experts genieten vertrouwen door de grootste producenten van zonwering ter wereld”, zegt Lacquemanne. “Met hun jarenlange ervaring ontwikkelen ze voortdurend kwalitatief hoogwaardige zonweringweefsels die een leven lang meegaan en gemakkelijk te onderhouden zijn. Elk weefsel dat we creëren, elke nieuwe innovatie die we op de markt brengen en elke beslissing die we nemen – groot of klein – heeft één ultiem doel: het creëren van het best mogelijke comfort op elk niveau. Wij maken screenweefsels voor mensen, niet zozeer voor gebouwen. Daarbij houden we altijd rekening met de behoeften en wensen van de eindgebruikers. Hun comfort en geluk staan altijd bij ons centraal.” 

In de toekomst zullen er in totaal ongeveer 450 medewerkers voor het vernieuwde merk Mermet actief zijn, waarvan meer dan de helft (250) in de Belgische vestigingen. De totale omzet van de vier bedrijven samen bedroeg in 2023 meer dan 100 miljoen euro.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details