Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
HOE WERKT DE MODERNE ZONWERINGFABRIKANT?

HOE WERKT DE MODERNE ZONWERINGFABRIKANT?

MARKILUX GEBRUIKT MODERNE METHODES EN TECHNIEKEN

Er zijn veel manieren zijn waarop een zonweringfabrikant kan functioneren. Het hoeft niet allemaal hightech te zijn. Markilux is een bedrijf dat er wel voor kiest om van de laatste stand van de techniek gebruik te maken. Een uiting daarvan is het gebruik van virtual reality brillen bij de productie van nieuwe zonwering.

In de entertainmentindustrie zijn virtual reality brillen al jaren erg populair, maar ook de industrie heeft het potentieel van deze brillen herkend. Met behulp ervan kan al vroeg worden gecontroleerd of prototypen van nieuwe producten en onderdelen geschikt zijn voor verdere ontwikkeling. Ook zonweringspecialist markilux gebruikt VR-brillen om een virtuele werkelijkheid te creëren.

Michael Gerling weet het gebruik te waarderen. “We hebben voor deze brillen gekozen, omdat onderdelen en ontwerpen van nieuwe modellen heel realistisch kunnen worden weergegeven. Daardoor kan snel worden beoordeeld hoe een constructie of design werkt en of het functioneert. Ook kunnen complete landschappen of gebouwen virtueel worden weergegeven om goed te kunnen visualiseren hoe een nieuwe scherm met een woning combineert.”

Snellere besluitvorming door VR-technologie

Door de virtual reality technologie kan er bovendien sneller voor of tegen de eerste ideeën van een nieuw product worden gekozen. Met behulp van de ontwerpsoftware kunnen de gegevens rechtstreeks naar de VR-bril worden gestuurd en gecontroleerd. “We hebben bijvoorbeeld meerdere ontwerpen van ons nieuwe cassettescherm MX-3 in onze ontwikkelingsgroep ter discussie gesteld”, aldus Gerling. “De modellen konden met de VR-bril worden bekeken. Dat is veel aanschouwelijker dan een presentatie en levert sneller resultaat op. Daardoor wordt de ontwikkelingstijd korter, ook omdat markilux voor prototyping al jarenlang gebruikmaakt van 3D-printen. Reële driedimensionale objecten en virtuele 3D-modellen vullen elkaar in het constructieproces perfect aan.”

VR veelvuldig gebruiken

Inmiddels speelt virtual reality bij markilux niet alleen een rol in de constructie, maar ook in de verkoop. VR-technologie wordt bijvoorbeeld bij roadshows gebruikt om producten te demonstreren die ter plaatse niet kunnen worden gepresenteerd. “Op deze manier kunnen klanten onze schermen in een omgeving zien die de werkelijkheid zoveel mogelijk benadert”, aldus Gerling. “Dat leidt tot betere verkoopmogelijkheden, zeker als de consument zijn persoonlijke productselectie ook met een VR-bril kan bekijken.” Daarnaast is het volgens hem voorstelbaar dat VR-brillen in de toekomst ook bij de opleiding van medewerkers en dealers of bij de planning van de productie worden ingezet, om vooraf een nauwkeurig ruimtelijk beeld krijgen. “We staan open voor het gebruik van VR-technologie, die we zo breed mogelijk willen gebruiken, om arbeidsprocessen te vergemakkelijken of te versnellen of de verkoop te ondersteunen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details