Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Het schroeffundament van de toekomst
Toepassing van FIRST BASE Schroeffundamenten.

Het schroeffundament van de toekomst

De toekomst van schroeffundamenten ziet er draagkrachtig uit. Dit relatief nieuwe funderingssysteem, ook wel bekend als schroefpalen, bestaat uit een stalen buis met conische schroefpunt, die diep de grond ingedraaid kan worden. Daarbij is geen beton nodig, wat een aantal flinke voordelen oplevert. FIRST BASE is gespecialiseerd in schroeffundamenten en toebehoren en daarom vertelt technisch directeur Danny van den Elzen over deze innovatie.

“De kracht van schroeffundamenten is dat ze snel en efficiënt geïnstalleerd kunnen worden. Er is geen uithardingstijd nodig zoals bij beton, dus de constructie kan direct opgebouwd worden. Bovendien kunnen de palen makkelijk worden verwijderd en worden hergebruikt”, aldus Danny. “Het is ideaal voor toepassingen waarbij men op zoek is naar een degelijk, grondverdringend, trillingsvrij en vooral tijdbesparend funderingssysteem.”

Een goede fit

FIRST BASE besteedt veel aandacht aan maatwerkoplossingen. “We werken effectief samen, zowel binnen het team als met onze externe vakspecialisten, om tot en passend ontwerp te komen. Daarnaast maken we gebruik van geotechnisch onderzoek en statische berekeningen om advies te kunnen geven over een kosteneffectieve, veilige, duurzame en stevige funderingsoplossing.” Als technisch directeur houdt Danny zich veel bezig met berekeningen en onderzoek. “Ik ben verantwoordelijk voor de engineering en constructieve veiligheid. Daaronder vallen bijvoorbeeld sterkte- en draagkrachtberekeningen, 3D-modellering en grondmechanica. Op deze wijze komen we tot een degelijke fundering met de juiste sterkte, stijfheid en stabiliteit.”

Danny van Den Elzen, Technisch Directeur.

Ontwikkelen

FIRST BASE blijft innoveren om verschillende projecten te kunnen voorzien van een degelijke fundering. “Door voortdurend te investeren in onderzoek en ontwikkeling, werken wij aan de toekomst van schroeffundamenten. We zoeken proactief naar verbeteringen in installatieapparatuur en -technieken, en ontwikkelen onze eigen installaties om paalsystemen op een eenvoudige, effectieve en nauwkeurige manier in het veld te testen. Zo waarborgen we de kwaliteit.” Momenteel werkt FIRST BASE veel met de nieuwe V76 Extendable-serie. “Dat is ons verlengbare paalsys­teem. Het is de kleinste en lichtste oplossing die wij bieden en daarmee erg geschikt voor lichte toepassingen zoals terrasoverkappingen.” Zoals de naam aangeeft, is de V76-serie verlengbaar. Dit zorgt voor een sterk en praktisch toepasbaar systeem. “De V76-serie is uitstekend geschikt voor grondgesteldheden waar de vaste zandlaag op verschillende dieptes zit. Door de palen te verlengen kunnen onze klanten zelfstandig met een compacte elektrische indraaimachine een draagkrachtige paalfundering aanbrengen.”

FIRST BASE Schroeffundamenten.

Een duurzame oplossing

Doordat schroeffundamenten makkelijk uitgedraaid, gerecycled, en hergebruikt kunnen worden en er geen beton voor nodig is, bieden ze een milieuvriendelijke oplossing voor de toekomst. “We vinden het belangrijk om onze impact op het milieu, maar ook op de portemonnee van de klant zo klein mogelijk te houden. We zien dat de economie afkoelt, en dat bijvoorbeeld prijzen voor transport licht dalen. We hebben het onlangs dan ook mogelijk kunnen maken om een lichte prijsverlaging te kunnen doorvoeren. Zo kunnen wij de beste kwaliteit op de markt blijven bieden, voor de scherpste prijs.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details