Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Het aftellen is begonnen: SELVE met talrijke innovatieve oplossingen op de R+T
Open en uitnodigend. De animatie van de nieuwe beursstand van SELVE toont aan dat een moderne, open opzet gepaard kan gaan met natuurlijke materialen. Om uitwisseling en communicatie met vakspecialisten te bevorderen is er ook een grote loungeruimte.

Het aftellen is begonnen: SELVE met talrijke innovatieve oplossingen op de R+T

De eindsprint is ingezet. SELVE heeft de voorbereidingen voor deze toonaangevende beurs in Stuttgart bijna afgerond. Sinds de zomer “hebben onze ontwikkelaars weer veel tijd en werk gestoken in innovaties waar de markt om vraagt”, benadrukt bedrijfsleider Andreas Böck. Daarom kan het bedrijf binnenkort enkele “zeer, zeer interessante oplossingen” in alle productgroepen presenteren. Op de R+T, die plaatsvindt van 19 t/m 23 februari, zal SELVE voor het voetlicht treden met technologische innovaties op het gebied van aandrijving en bediening, en met rolluiken en zonweringen van textiel. Onze nieuw vormgegeven beursstand blijft trouw aan ons motto ‘aanraken en uitproberen’.

Hoofd marketing Alexander Vogt toont de nieuwe standindeling. Het concept combineert stedelijke architectuur met duurzaamheid. Het aanraken en uitproberen van innovatieve product-highlights is typerend voor SELVE en staat dan ook centraal op de R+T.

“We verheugen ons er enorm op om de vakspecialisten eindelijk weer eens persoonlijk op onze stand te mogen verwelkomen en rechtstreeks met hen van gedachten te wisselen”, zegt Andreas Böck. We hebben gespreksstof genoeg. Want naast innovatieve en bijzonder stille aandrijvingen hebben we ook nieuwe bidirectionele producten in ons draadloze Commeo-programma, evenals nieuwe SELVE-oplossingen voor vluchtwegen en nog veel meer. We hebben “veel te bieden wat betreft zonwering van textiel”, aldus de bedrijfsleider van SELVE, “onze bezoekers mogen zich er vast op verheugen”. Op de ontwikkelingsafdelingen in Lüdenscheid wordt al maandenlang “voortvarend gewerkt”. Hetzelfde geldt voor het SELVE-projectteam dat zorgt voor de volledige organisatie van onze aanwezigheid op de R+T.

Highlights voor zonwering

Met een nieuwe standindeling en veel nieuwe producten kan SELVE voor het eerst de SE Breeze-com met al zijn slimme functies demonstreren aan de vakspecialisten. De innovatieve aandrijfoplossing, die meteen zorgt voor eenzelfde windbescherming als bij een hoogwaardig knikarmscherm, is al beschikbaar als serieproduct, maar was nog niet te zien op de R+T. Als gloednieuw en speciaal hoogtepunt heeft SELVE de “SEZ-NHK” (met noodzwengel) in zijn beursbagage. Deze aandrijving voor zip-screens is een noodopeningssysteem in de reeks speciale SELVE-oplossingen voor vlucht- en reddingswegen. Daarnaast presenteert het bedrijf uit Lüdenscheid nog een interessante innovatie in Stuttgart: “een bijzonder stille aandrijving voor buitenzonwering”, verklapt Andreas Böck alvast.

Innovatieve aandrijfoplossingen

SELVE brengt ook veel beweging in het spel als het gaat om het motoriseren van rolluiken. De innovatieve “SI”-aandrijfgeneratie zal waarschijnlijk veel aandacht trekken: “Onze ontwikkelaars hebben hier veel tijd in geïnvesteerd, onder meer voor een nieuw motorconcept”, vertelt Andreas Böck. Deze aandrijving – SI staat voor ‘SELVE Intelligence’ – zorgt niet alleen voor een stille werking van de schermen, maar is ook uitgerust met variabele bewegingssnelheden en andere functies. Voor een nog stillere werking kan de snelheid van de SI verlaagd worden. “Nog een nieuwigheid is dat we eindelijk onze nieuw ontwikkelde zonne-energieoplossing met Commeo kunnen presenteren”, zegt de bedrijfsleider. Met de solar-set kunnen rolluiken volledig zelfvoorzienend worden gemotoriseerd. Daarbij wordt een bidirectionele motor draadloos aangedreven door een accu die op zijn beurt door een zonnepaneel wordt opgeladen.

Overzicht van uiteenlopende onderwerpen – het SELVE-projectteam heeft de standruimte op de R+T verdeeld in verschillende zones. Naast productinnovaties in aandrijf-, besturings- en rolluiktechnologie is er bijzondere aandacht voor zonweringen van textiel.

Nog meer draadloze functies

SELVE biedt ook innovaties en finetunings op het gebied van de besturing. Andreas Böck vertelt dat het bidirectionele, draadloze Commeo-systeem op verschillende manieren is uitgebreid, onder meer met nieuwe ontvangers voor bepaalde toepassingen. SELVE heeft vier versies van de Commeo Receive ontwikkeld. Of ze nu bestemd zijn voor het achteraf inbouwen van bekabelde aandrijvingen, of voor het bedienen van andere elektrische apparaten, zoals verlichting of garagedeurmotoren … de inbouwontvangers zijn aanzienlijk kleiner en beschikken bovendien over een geïntegreerde antenne. Daarnaast presenteert SELVE een nieuw model handzender die nog ergonomischer aanvoelt. De toepassingsmogelijkheden van Commeo zijn verder uitgebreid met de bediening van garagedeuren door middel van een compacte handzender voor aan de sleutelbos. Verder is er een nieuwe buitenlichtsensor. SELVE heeft zijn blik ook gericht op nieuwe technologieën die functioneren met producten van andere fabrikanten: “Bij de R+T presenteren we een oplossing voor de compatibiliteit van onze besturingsproducten met de verbindingsstandaard Matter Smarthome”, aldus de bedrijfsleider.

Nieuwe onderdelen & nog meer specials

Dit is nog lang niet alles. SELVE heeft ook productverbeteringen in petto voor de noodopening van gemotoriseerde rolluiken, zoals een nieuwe hendel voor het MAN Rescue noodbedieningssysteem, waarmee zware schermen in enkele seconden te openen zijn. Daarnaast komt de totaalleverancier met verschillende innovaties op het gebied van mechanische componenten – waaronder een insteekbare motorkabel voor de 1-serie en diverse aanpassingen van motorkoppen voor verschillende toepassingsgebieden. Verder vertelt Andreas Böck dat de vergrendelingen tegen ongewenst openen van rolluiken en starre asverbindingen speciaal voor de Franse markt zijn geoptimaliseerd.

“Het aantal en de diversiteit van de nieuwe ontwikkelingen toont aan dat we er alles aan doen om de markt te stimuleren en maatoplossingen voor onze klanten te ontwerpen”, benadrukt hij. De nieuwe indeling van de beursstand biedt het juiste kader en het ideale platform voor live presentaties in Stuttgart.

Op weg naar R+T – het SELVE-projectteam rondom bedrijfsleider Andreas Böck (3e van rechts) verzorgt de volledige organisatie van de beurs. Marketing en productmanagement zijn al maanden bezig om een aantal nieuwe ontwikkelingen – waaronder deze eerste highlights (zie statafel) – op een adequate manier voor het voetlicht te brengen.

Uitnodigende beursstand

Ook hier laat SELVE zich van een bijzonder innovatieve kant zien. “Ons concept verbindt stedelijke architectuur met duurzaamheid”, zegt Alexander Vogt, hoofd marketing van SELVE. “De heldere, functionele vormgeving van onze stand, die doet denken aan een moderne stadswijk, wordt gecombineerd met natuurlijke materialen, die verwijzen naar het milieu en energiebesparing.” De bijna 300 m2 grote stand (hal 5, stand A12) heet bezoekers van harte welkom en nodigt uit tot bijzondere ontmoetingen tussen mensen en moderne techniek. Alles is om aan te raken, te ontdekken, uit te proberen en te ervaren. Hiervoor zal de stand, die verdeeld is in verschillende zones naargelang de hoofdthema’s van SELVE, uitgerust worden met een aantal voorbeeldramen en showmodellen. Een grote loungeruimte stimuleert uitwisseling en communicatie. Hier kunnen vakspecialisten uit de eerste hand informatie krijgen van de experts van SELVE over nieuwe ontwikkelingen en trends in de branche.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details