Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Helioscreen NV: Waarom Helioscreen blijft kiezen voor een glasvezel kern
Panama Pro doek voor binnen. (Beeld: Alexander van Berge.)

Helioscreen NV: Waarom Helioscreen blijft kiezen voor een glasvezel kern

Helioscreen, de screenwever uit België, gebruikt al sinds zijn ontstaan glasvezel garens met een pvc omhulling om screendoek te maken. Zeer bekend zijn hun Sergé screendoek voor buitenzonwering en hun Panama Pro range voor binnen. 

Ondertussen zijn er echter heel wat kopieën van deze stoffen op de markt met een polyester kern die er hetzelfde uitzien en vaak goedkoper zijn. Zeker als ze in bulk vanuit Azië worden ingevoerd. U vraagt zich misschien af waarom Helioscreen dan toch blijft kiezen voor de duurdere optie?

Glasvezel als kern heeft een aantal duidelijke voordelen: 

  • Garens met een glasvezelkern zijn fijner dan garens met een polyesterkern, waardoor ze, eenmaal geweven tot doek, een evenwichtiger en zuiverder doorzicht bieden. Bovendien zijn de weefsels daardoor lichter en dunner.
  • Glasvezel is weinig elastisch waardoor de doeken beter hun vorm behouden, ook in extremere omstandigheden, zoals tijdens hitte- en koudegolven. Hierdoor hangt het weefsel steeds zeer stabiel en rolt het vlot op en af op het zonnescherm. 
  • Doordat ze zo sterk zijn, gaan weefsels met een glasvezel kern ook heel lang mee en hoeven ze minder vaak vervangen worden. 
  • Glas is bovendien een duurzame keuze: het is een natuurlijk mineraal (gemaakt uit zand) en het is recyclebaar. 
  • Ook wat veiligheid betreft heeft glas een plus: het is immers niet brandbaar.

Dé reden waarom Helioscreen screendoek blijft maken uit glasvezel-pvc garens is dus eigenlijk makkelijk te vatten in één woord: ‘kwaliteit’. Iets waar het bedrijf al meer dan 50 jaar garant voor staat. Al die jaren heeft hun R&D team natuurlijk niet stil gezeten. Helioscreen werkt voortdurend om het weefproces nog verder te optimaliseren en ook het basisgaren krijgt regelmatig een update. Hierdoor kan het blijven voldoen aan de strengste markteisen. De volgende uitdaging is het volledig recycleren van het doek, nadat het dienst heeft gedaan als zonwering. Wordt vervolgd.  

HELIOSCREEN WEDEROM GENOMINEERD VOOR TRENDS GAZELLEN/2022!

Trends en Trends-Tendances Magazines heeft Helioscreen wederom genomineerd voor de Trends Gazellen voor Oost Vlaanderen dit jaar. Gazellen zijn bedrijven die de sterkste groei bereiken, gebaseerd op hun toegevoegde waarde, aantal werknemers en cash-flow. Trends ziet Helioscreen als een bron van energie en inspiratie voor alle ondernemers in de regio Oost Vlaanderen. Leo De Maeyer, sales & marketing manager bij Helioscreen: “Dit is het resultaat van hard werken door iedereen bij Helioscreen. Enorm bedankt daarvoor, ik ben er trots op om lid te mogen zijn van dit team. Eveneens grote dank aan onze klanten: jullie zijn geweldig!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details